Husker du Adoptionens Pris? Domstol annullerer Masho og Amys adoption

En domstol i Etiopien har annulleret adoptionen af de to børn, hvis adoptionshistorier vakte stor debat i 2012

Masho. (Foto: TV2) .
Masho. (Foto: TV2) .

Torsdag morgen har den etiopiske domstol omstødt adoptionen af 15-årige Amy Steen og Masho, som blev kendt i hele landet for dokumentaren 'Adoptionens pris'. Det skriver TV2.

- Advokaten kom ud fra et lukket møde med dommeren og fortalte os, at Amy og Mashos adoption er annulleret, fortæller den danske journalist Rasmus Sønderriis til TV2.

Han befinder sig i Addis Abeba sammen med Amy Steen og hendes biologiske mor, Genet Kedir, og fortæller til mediet, at de er glade for udfaldet.

Afgørelsen falder, efter at pigernes biologiske forældre gik til retten, hvor de fortalte, at de var blevet snydt til at adoptere deres børn væk.

Masho har i dag kun sporadisk kontakt til sin lillebror Roba og adoptivforældre. (Foto: TV2) Samfund Masho er på børnehjem

Ifølge TV2 skal en dansk domstol formentlig nu beslutte, hvordan myndighederne skal forholde sig til afgørelsen i Etiopien.

Amy Steen stak i februar af fra Danmark til Etiopien, selv om Ankestyrelsen i Danmark havde forbudt hende at rejse dertil.

Socialminister Karen Hækkerup (S). (Foto: Magnus Holm) Samfund Socialminister genåbner etiopisk adoption

Mashos adoptionsforløb blev skildret i 2012 i dokumentaren 'Mercy Mercy - adoptionens pris'.

Amy Steens ulykkelige adoptionssag kom frem i samme periode, da en video viste, hvordan hun skrigende blev slæbt ud af sin plejefamilies hjem, hvorefter hun blev anbragt på døgninstitution.

Eftersom Masho er anbragt på et bosted, vil hendes biologiske forældre have omstødt hendes bortadoptionen. (Foto: TV2) Samfund Mashos biologiske forældre vil ophæve adoption