Hustru forsvandt sporløst i fem måneder: Jeg føler med Emilies forældre

I dag er det to måneder siden, at Emilie Meng forsvandt. Lars Thomas oplevede selv, at hans hustru forsvandt sporløst i fem måneder, før hun blev fundet død

Lars Thomas' hustru, Jeanett Rask, var forsvundet i fem måneder, før hun blev fundet død i strandkanten i Polen. Hun er formentlig drevet med havstrømmene. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Lars Thomas' hustru, Jeanett Rask, var forsvundet i fem måneder, før hun blev fundet død i strandkanten i Polen. Hun er formentlig drevet med havstrømmene. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Krimi

Mens 18-årige Emilie Mengs nære går rundt i uvished om, hvad der er sket med hende, så kan Lars Thomas tydelig genkalde sig følelsen.

Efter fem måneders lammende uvished om, hvad der var overgået hans sporløst forsvundne hustru, Jeanett Rask, var det en lettelse for både ham og deres to teenagedrenge, da hun blev fundet i 2012.

Også selv om det ikke var en lykkelig afslutning, fordi hun blev fundet død i en strandkant i Polen, efter hun formentlig var faldet i vandet i Københavns Havn og drevet med havstrømmene.

- Jeg føler i den grad med de stakkels forældre. Det er en enorm knude inden i, at du ikke ved, hvad der er sket. Man tør ikke lade sig selv føle noget, siger han og fortsætter:

- Det giver et lille gib i mig, hver gang der er en, der er forsvundet sporløst, fordi jeg selv har prøvet hvor forfærdeligt det er.

Han fortæller, at man stadig håber, selv om ens realitetssans siger, at der ikke er noget håb.

- Det er nærmest en tomhed. Man sætter alle følelser og tanker på standby. Hvad gør man, hvis et medlem af familien har fødselsdag? Man kan jo ikke bebrejde nogen, at de fylder år. Det er bittesmå ting. Kan man tage af sted på sommerferie? Man holder alting ud i strakt arm, siger han.

Derfor hjalp det på sorg-bearbejdelsen, at de kunne begrave deres hustru og mor.

- Efter fem måneder regner man ikke med noget mere, og så var det en lettelse bare at have vished. Så kunne vi gå i gang med at være kede af det og vrede, siger han.

- Hvordan har I det i dag?

- I dag har vi det fint. Sådan noget kommer man aldrig over. Men vi har fået muligheden for at komme videre, siger han og kommer med en opfordring til alle om at behandle familien med respekt. Også på de sociale medier.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde