Hvad skete der med Kim Wall? Dansk ubådssag går verden rundt

Flere store, internationale medier har øjnene rettet mod den spektakulære, danske sag om Peter Madsen, hans ubåd Nautilus og afdøde Kim Wall

Den svenske journalist Kim Walls forsvinden og død i Peter Madsens ubåd Nautilus har de sidste par uger fyldt ekstremt meget i både den danske og svenske medier.

Så meget, at sagen nu også har nået flere store, internationale medier.

Hos engelske BBC spekulerer man i, om den torso, politiet i går fandt ud for det sydvestlige Amager, kan være den forsvundne, svenske journalist Kim Wall.

'Kim Wall: Torso fundet under eftersøgning af ubådsjournalist', skriver briterne i overskriften og fortsætter nedefter: 

'Han (Peter Madsen, red.) sagde i første omgang, at han havde sat hende af nær København, men han har senere fortalt, at hun døde i en ulykke, og at han havde begravet hende til søs. Torsoen er sendt til teknisk undersøgelse - og er endnu ikke identificeret.'

Kvindetorso fundet i går: Nu søger de efter resten af liget

Nyhedsbureauet AP kæder ligesom BBC torsofundet sammen med den forsvundne Kim Wall og skriver:

'Kvindetorso blev fundet i vandet efter en svensk journalist forsvandt'.

Amerikanske New York Times smed også straks en nyhed på deres hjemmeside, da Peter Madsens forklaring blev offentliggjort.

'Den mystiske forsvinden af en svensk journalist, der havde været ude på en dansk opfinders ubåd, tog en mørk drejning mandag, da politiet afslørede, at opfinderen havde ændret sin forklaring og fortalte efterforskerne, at hun (Kim Wall, red.) døde på ubåden, og at han havde begravet hende til søs,' skriver avisen.

Alt om ubådsmysteriet: Dette er nøglen til gåden

På den anden side af Jorden
Nyheden om danske Peter Madsen, der fortsat nægter sig skyldig i alle anklager, er endda nået til South China Morning Post, som fortæller, at den svenske journalist på et tidspunkt arbejdede for dem.

'Hun arbejdede som praktikant og reporter i Hong Kong for South China Morning Post fra juni til september, hvor hun dækkede nyheder om Kina til vores internationale nyhedsredaktion,' skriver avisen og udlægger derefter hele sagen.

Australske 'The Sydney Morning Herald' har også valgt at vinkle på, at der er fundet en torso, nær det sted, hvor Kim Wall døde under en ubådstur.

Mandag offentliggjorde Københavns Politi en lille del af den forklaring, som Peter Madsen havde afgivet i retten. Det kom frem, at Peter Madsen havde forklaret, at den svenske freelance-journalist døde undervejs på turen, hvor hun skulle lave en historie om ’Raket-Madsen’.

Ifølge hans forklaring skete det som følge af en ulykke, hvorefter han ’begravede hende til søs’, som det er formuleret i retsbogen.

Københavns Politi har sagt, at man i løbet af tirsdag eftermiddag vil komme med en udtalelse efter fundet af kvindeliget.

Efter fund af kvindelig uden hoved, arme og ben: Det ved vi