Annonce:
Annonce:

Hyldes som helt: - Instinktet tog over

En video viser, hvordan en fodboldtræner på et gymnasium i USA får vristet et våben ud af hænderne på en elev. Meget overraskende krammer fodboldtræneren eleven bagefter

Helt køligt aflverer fodboldtræneren våbnet til sin kollega alt imens han krammer den ulykkelige elev. Video: Multnomah County District Attorney's Office
Annonce:
Følg Krimi

En video af sekunderne inden en bevæbnet elev ville begå selvmord, hvor en træner får vristet våbnet ud af hænderne på eleven, florerer på nettet.

Fodboldtræneren Keanen Lowes reaktion var noget overraskende. For i stedet for at løbe for sit liv, valgte træneren i stedet at kramme den fortvivlede elev.

Den nybagte helt hyldes af skolen og de resterende eleverne, fordi han fik afvæbnet eleven og dermed var grunden til, at en potentiel tragedie blev afværget, skriver NBC News.

Videoen stammer fra et overvågningskamera på Parkrose High School i Portland i delstaten Oregon i USA fra maj måned, hvor hændelsen udspillede sig.

Fodboldtræneren Keanen Lowe har her fået afvæbnet den unge elev. Overvågning: Multnomah County District Attorney's Office
Fodboldtræneren Keanen Lowe har her fået afvæbnet den unge elev. Overvågning: Multnomah County District Attorney's Office

Instinktet tog over
Keanen Lowe analyserede den farlige situation på et splitsekund og handlede straks efter.

Annonce:

- Jeg kunne se det i hans øjne. jeg så på våbnet, og jeg var straks klar over, at der var tale om et rigtigt våben. Derefter tog mine instinkter over, fortæller Keanen Lowe.

Derefter skete det overraskende. Den helteagtige lærer tyede til en meget atypisk gerning. Han tog den dengang kun 18-årig elev ind til sig og krammede ham.

- Han brød sammen. Jeg ville bare være sikker på, at han vidste, at jeg var der for ham, forklarer Keanen Lowe.

Mor måtte ikke se
Flere elever på skolen har til politiet forklaret, at Angel Granados-Diaz i en periode op til hændelsen havde været meget trist og ensom på grund af kærestesorger, hvilket kunne være grunden til det mislykkedes forsøg på selvmord.

Han ville ikke tage livet af sig selv derhjemme i frygt for, at hans mor ville finde ham efterfølgende, fortæller det lokale politi.

Derfor tog den unge mand hen på sin skole for at gøre en ende på sit liv.

Annonce:

Men rygter om selvmordsønsket havde spredt sig blandt eleverne, og derfor gik fodboldtræneren Keanen Lowe hen i det klasselokale, hvor Granados-Diaz befandt sig, for at hjælpe den fortvivlede elev.

Overvågning: Multnomah County District Attorney's Office
Overvågning: Multnomah County District Attorney's Office

Ingen kom til skade
Efter den utraditionelle hændelse ankom politiet til skolen. Den 18-årige elev blev anholdt, men han slipper for fængselsstraf. Han bliver dog idømt obligatorisk psykologisk behandling.

Anklageren mener, at den unge Angel Granados-Diaz ikke havde i sinde at gøre andre fortræd end sig selv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: