I dag løftes sløret for nye beviser i terrorsag

Ifølge anklagemyndigheden kan skriblerier på en toiletvæg på Politigården i København særligt belaste den 23-årige tiltalte Ibrahim Abbas

Fire kammerater er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein under terrordøgnet i København sidste år. (Indslag: Mikkel Cramon/Lasse Brøndal/Caroline Clante)
Følg Krimi

Sagen mod fire venner fra Nørrebro, der sammen er tiltalt for at have bistået terroristen Omar El-Hussein under terrorangrebet i København 14.-15. februar sidste år, fortsætter i dag i Københavns Byret.

Her vil anklagemyndigheden bringe et nyt bevis på banen mod den 23-årige tiltalte Ibrahim Abbas, der ifølge anklagerne skulle have skrevet en kompromitterende besked på et toilet på et af Politigårdens toiletter i København.

Terror-tiltalt: Det var en selvmords-aktion

Skriftet er ifølge anklagemyndigheden kommet under den 23-åriges fængsling i sagen. Det er endnu uvist, hvad beskedens præcise ordlyd er, men ifølge anklagemyndigheden kan den belaste den terrortiltalte, som sagen igennem har nægtet sig skyldig. 

Sammen med tre andre er Ibrahim Abbas tiltalt for på forskellige måder at have hjulpet Omar el-Hussein frem mod terrorangrebet mod den jødiske synagoge 15. februar sidste år, hvor sikkerhedsvagten Dan Uzan blev dræbt.

Det, der er skrevet på toiletvæggen, giver ifølge Abbas' forsvarer Michael Juul Eriksen udtryk for 'visse holdninger', men præcis hvad der står kommer først frem i dag.

Skrift på toiletvæg kan belaste terror-tiltalt

Michael Juul Eriksen bad under sidste retsmøde retten om lov til at få eksperthjælp, nærmere betegnet hjælp fra en grafolog, så han kan stille de mest kvalificerede spørgsmål til anklagemyndighedens tilsvarende vidne.

To betjente blev skudt under terrorangreb: Her er deres forklaring

Det gav dommeren ham lov til, og sagen blev derfor udsat til i dag. Den 23-årige skal i forbindelse med den nye bevisførelse også genafhøres i retten, hvis han altså ønsker at udtale sig.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.