I dag skulle Rasmus bestige Mount Everest: Udskød turen - nu er tre døde

Tre personer er døde og en er savnet på Mount Everest på grund af dårligt vejr. Den danske Rasmus Kragh skulle i dag have besteget bjerget men valgte at udskyde sit forsøg

Tre mennesker - en amerikaner, en slovak og en australier - er alle omkommet på Mount Everest i dag. En indisk bjergbestiger savnes, efter han blev skilt fra sin guide lørdag. 

Det skriver Washington Post.

I dag skulle den danske bjergbestiger Rasmus Kragh have besteget verdens største bjerg uden ilt som den første dansker nogensinde.

Den 80-årige japaner og ekstrem skiløber, Yuichiro Miura, der har fået foretaget fire hjerte operationer er den ældste, der har været på toppen af Mount Everest. Næppe på anbefaling fra hans læger. Foto: AP Samfund Flyder med lig: Derfor er det så farligt at bestige Mount Everest

Men han valgte i sidste øjeblik at aflyse sit forsøg. Det skriver han på sin officielle facebookside.

- Hej igen. Der er lige nu for meget vind, så topforsøget bliver først den 22., skriver den 28-årige mand.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hvis topforsøget lykkedes bliver Rasmus Kragh den første dansker nogensinde, der bestiger bjerget uden ilt. Foto: Privat
Hvis topforsøget lykkedes bliver Rasmus Kragh den første dansker nogensinde, der bestiger bjerget uden ilt. Foto: Privat

Ekstra Bladet har været i kontakt med Rasmus Kraghs pressemand, der bekræfter, at danskeren har udskudt forsøget.

Hvis alting går som det skal, så er danskeren på toppen mellem klokken syv og otte i morgen tidlig.

Den amerikanske bjergbestiger og læge fra Alabama, Robert Yearwood, og den slovakiske eventyrer Valdimir Strba er blandt de omkomne. Det oplyser officielle kilder i Nepal.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den amerikanske bjergbestiger og læge fra Alabama, Robert Yearwood, er blandt de omkomne. Privatfoto
Den amerikanske bjergbestiger og læge fra Alabama, Robert Yearwood, er blandt de omkomne. Privatfoto
 

På den anden side af bjerget er liget af den 54-årige australier, Francesco Marchetti, fundet. Ifølge The Himalayan Times døde han som følge af højdesyge.

Washington Post har været i kontakt med Tendi Sherpa, en mangeårig guide i Nepal, der fortæller, at vejrforholdene den seneste tid har været forfærdelige. Derfor var søndag også en ekstraordinært travl dag med helikopterevakueringer og flere, der er blevet syge og har fået forfrysninger.

'Vejret har været virkelig slemt (...) Flere grupper har været heldige, men der er også mange bjergbestigere, der har været nødt til at vende om igen, skriver hun til avisen.

I år er syv personer omkommet på Mount Everest.