I kritisk tilstand: Radiovært og tidligere bandeleder skudt

Nedim Yasar skudt på åben gade, da han forlod reception for sin bog, der udkommer i dag

Det tidligere bandemedlem Nedim Yasar blev skudt og dræbt på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Ekstra Bladets kriminalreporter Carsten Norton fortæller her om den tidligere bandeleder. (Producer: Martin Lorentsen)

Ved du noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst), eller skriv mail til 1224@eb.dk

Det er den tidligere bandeleder, 31-årige Nedim Yasar, der blev skudt på åben gade på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter i aftes omkring klokken 19.38, erfarer Ekstra Bladet.

Hans tilstand er kritisk, har politiet oplyst. Foreløbigt ønsker politiet ikke at oplyse yderligere om sagen, end der tidligere meldt ud. Politiet ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger om den 31-åriges identitet.

På det tidspunkt var Nedim Yasar på vej væk fra en bogreception for sin bog 'Rødder', der fortæller hans historie og vej ud af bandelivet.

Skudoffers tilstand er kritisk

Bogen udkommer officielt i dag, og receptionen blev holdt i går på Hejrevej 30 tæt på gerningsstedet.

Nedim Yasar forlod i 2012 banden Los Guerreros og gik ind i politiets exitprogram. Siden har han levet et liv i to spor. Et offentligt liv som radiovært på radiostationen Radio 24/7's 'Politiradio' og som debattør, hvor han har delt ud af sine erfaringer fra bandemiljøet, og samtidig en diskret tilværelse på hemmelige adresser rundt omkring på Sjælland – i skjul fra sin fortid og folk, der ville ham ondt.

Tidligere bandeleder frygtede hævn: De kom om natten for at slå mig ihjel

I forbindelse med udgivelsen af bogen fortalte han i interviews til først Ekstra Bladet, at han stadig levede med en trussel mod sit liv og havde mareridt om natten om, at nogen pludselig sparker døren ind til lejligheden.

Da Ekstra Bladet mødte den tidligere bandeleder før bogudgivelsen, var det på en hemmelig adresse i Nordsjælland. Her fortalte han, at han så sent som sidste år blev forsøgt overfaldet.

- Jeg nåede at tænke, 'hvad fuck er det, der står foran mig'. Men så så jeg kniven, og det gik op for mig, hvorfor han var der. Jeg skulle slås ihjel, fortalte Nedim Yasar til Ekstra Bladet.

Han forsøgte at lukke døren i, men gerningsmanden satte foden i klemme, mens han igen og igen huggede kniven ind gennem dørsprækken for at ramme sit offer.

'Du er død, mand. Du skal dø, du skal dø, du skal dø', fortalte Nedim, at gerningsmanden sagde fra den anden side af døren.

Til sidst lykkedes det at slå døren ind i den hånd, der førte kniven, og gerningsmanden flygtede.

Men i aftes var det på åben gade, at han blev skudt.