I retten for grov vold: Spædbarn havde livsfarlige blødninger i hjernen

De to personer, der er sigtet i sagen, bliver beskrevet som spædbarnets primære omsorgspersoner

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Opdateret klokken 14.10: De to sigtede blev varetægtsfængslet

En 19-årig kvinde og en 22-årig mand er sigtet for meget grov vold mod et 11 uger gammelt spædbarn.

Onsdag blev de fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Esbjerg. De blev varetægtsfængslet i fire uger, og de nægter sig skyldige, og de har kæret varetægtsfængslingen, skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiets foreløbige efterforskning har det lille barn brækket seks ribben, brækket venstre ankel og pådraget sig livsfarlige blødninger i hjernen som følge af volden, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge sigtelsen, der blev læst højt i retten, er de sigtet for i forening at have udøvet bold mod spædbarnet. Det skulle være sket mindst to gange.

De to unge personer, der begge bor i Varde, blev anholdt tirsdag klokken 10.20, og blev fremstillet knap 24 timer efter anholdelsen.

Tirsdag beskrev politiet de anholdte som det lille barns primære omsorgspersoner og kunne ikke gå nærmere ind i, om der var tale om barnets forældre.

Syd- og Sønderjyllands Politi har efterforsket sagen siden 29. november, hvor de fik anmeldelsen om volden mod spædbarnet.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og derfor har pressen og tilhørere ikke haft mulighed for at høre de sigtedes forklaring.