Ibens gådefulde død efterforskes som drabssag

Opfordrer folk, der har handlet heste eller været i kontakt med kvinden på sociale medier til at henvende sig

Politiet offentliggør identiteten på kvinden, der blev fundet død i Give for tretten dage siden. Video: Local Eyes

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Tretten dage efter, at den 38-årige Iben Salling Syrik blev fundet død på mystisk vis i familiens sommerhus på Skovbrynet i Vesterlund, har politiet stadig ikke klarlagt, hvordan og hvorfor kvinden døde - og om hun døde som følge af en forbrydelse.

Derfor arbejder politiet med en efterforskning 'i fuld skala'.

- Det er en potentiel drabsefterforskning, der omhandler alt, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet har ligeledes offentliggjort den afdøde kvindes navn i pressemeddelelse.

Se mere video på localeyes.dk

Iben Salling Syrik  var fraskilt og boede på Genvej i Give sammen med sin fem-årige søn. Ham havde hun dog ikke på det tidspunkt, hvor hun blev fundet død. Hun handlede efter det oplyste med heste og blev ifølge politiet omtalt som en ’hestepige’.

- Er der noget i  hendes privatliv, der tilsiger jer,  at der er nogen, der ville hende ondt?

- Nej, det er det, vi forsøger at finde ud af. Da dødsmåde og dødsårsag ikke er helt afklaret, så er det, at vi går lidt bredt og forsøger at undersøge i forskellige retninger, siger Carsten Thostrup, der ikke ønsker at fortælle under hvilke omstændigheder, kvinden blev fundet død, eller om der er ydre skader på hende.

- Er det retskemiske undersøgelser, I venter på?

- Det er en del af det også.

- Hvis hun var fundet med knivstik, ville I vel ikke være så...

- Det kan jeg ikke komme ind på. Men qua at det ikke er fuldstændig afklaret, hvad dødsårsagen og -måde er, så står det ikke lodret op, at hun er dræbt på den og den måde, siger vicepolitiinspektøren.

Han opfordrer borgere til at overveje, om de kan ligge inde med oplysninger, 'der kan indgå som brudstykker i det store puslespil', som politiet er ved at lægge.

Politiet efterspørger blandt andet oplysninger fra folk, der kender til afdødes færden 7. – 8. december, eller som kendte Iben Salling Syrik fra nærområdet, har handlet heste med hende, fra kontakter på for eksempel sociale medier eller som på anden måde kender til oplysninger om kvinden.

- Det kan også være oplysninger om personer, som borgeren finder relevante i forhold til hende, skriver politiet i den meget brede appel, hvor de også understreger, at oplysninger også kan findes hos borgere, der ikke er fra eller omkring Give, men fra hele landet.

Krimi Efter mystisk dødsfald: Politiet udvider efterforskning

Det har været usædvanligt sparsomt med oplysninger fra politiet i sagen, der altså stadig står uforklaret hen knap to uger henne i efterforskningen.

Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup forklarer i pressemeddelelsen politiets strategi således:

- Når vi efterforsker en potentielt meget alvorlig sag, så må vi som politi ofte holde kortene tæt til kroppen, forstået på den måde, at der er en række oplysninger, som vi må holde for os selv. Det gør vi, fordi vi jo skal opklare sagen, og derfor kan vi ikke risikere at give en gerningsmand fordele ved at afsløre, hvad vi ved eller ikke ved.

- Der er også et hensyn til en eventuel kommende retssag og til de involverede. Hvor vi står nu, kan vi stadigt ikke oplyse alt, men vi kan resumere de oplysninger, vi kan give.

Iben Salling Syrik var ejer af en sort personbil, stationcar af mærket BMW, med registeringsnummer CK30844.

Politiet har skrevet over 600 rapporter i sagen indtil videre, har afhørt mange mennesker, foretaget undersøgelser og sporsikring af teknikere, hunde og retsmedicinere, undersøgt pc'ere og telefoner. Der er foretaget obduktion og forsvaret har bistået med fysiske undersøgelser i nærområdet, ligesom der er indhentet yderligere oplysninger af forskellig karakter.