Annonce:
Annonce:

Idømt fængsel: Delte nøgenfotos på pigers profiler

Retten i Holbæk har torsdag kendt en ung mand skyldig i at skaffe sig adgang til pigers nøgenbilleder og dele dem på sociale medier

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

En 22-årig mand Marcus Graversen er torsdag blevet idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel for at have delt nøgenbilleder af unge kvinder.

Den unge mand har i en række tilfælde hacket sig ind på kvindernes profiler på Facebook, Instagram og Snapchat samt deres Apple-id.

På blandt andet Snapchat og i gamle Messenger-tråde har den 22-årige fundet intime billeder og videoer af kvinderne, som han efterfølgende har delt på kvindernes profiler eller på sin egen Snapchat.

- Det har været en meget omfattende sag med i alt 64 forurettede fra hele landet. Der er ingen tvivl om, at det har været utroligt krænkende for de mange unge kvinder at få delt intimt materiale blandt deres egne venner og familie på den måde, siger anklager Anne Kirstine Jacobsen i pressemeddelse.

Annonce:

Til Ekstra Bladet oplyser hun, at Marcus Graversen blev kendt skyldig i hele 135 forhold ud af 137.

Flere mindreårige
Ifølge anklageskriftet er flere af de forurettede mindreårige piger, og han blev blandt andet kendt skyldig i at have delt et billede af en 17-årig pige fra hendes Instagram-profil, hvor hendes ansigt er dækket af sæd.

Den 22-årige blev desuden dømt for at true med at dele de nøgenbilleder, han uberettiget havde skaffet sig adgang til. I et enkelt forhold fremgår det, at han truede en af kvinderne med at offentliggøre hendes fulde navn samt et nøgenbillede hvert femte minut, hvis ikke hun sendte nye billeder.

Skrev til ofres veninder
Hackingen er foregået ved, at Marcus Graversen har kontaktet ofrenes veninder og bedt dem om at låne koder til musiktjenesten Spotify eller om at sende screenshots af nulstillingskoder, som netop var sendt til dem fra Facebook. På den måde fik han også adgang til venindernes profiler, som han ligeledes kunne dele billeder af.

Annonce:

I andre tilfælde har den unge mand kontaktet kærester til kvinderne, som om han var dem, og på den måde måde fik han også kæresterne til at sende nøgenbilleder- og videoer.

Den 22-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der spredte sig en frygt for en børnelokker, efter at en 12-årig pige forsvandt og blev fundet død i et skovområde. Men der var en helt anden forklaring bag drabet på pigen. Hør Ekstra Bladets krimi-podcast om drabssager herunder: 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: