Idømt tre år for voldtægtsforsøg: 'Hvis du råber, slår jeg dig ihjel'

En 26-årig mand er torsdag blevet idømt tre års fængsel for et voldeligt forsøg på voldtægt

Det var på et stisystem bag ved s-togsstationen Ny Ellebjerg, at en 27-årig kvinde blev forsøgt voldtaget tidligt om morgenen 1. september.
Foto: Finn Frandsen
Det var på et stisystem bag ved s-togsstationen Ny Ellebjerg, at en 27-årig kvinde blev forsøgt voldtaget tidligt om morgenen 1. september. Foto: Finn Frandsen
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG, Ekstra Bladet: En 26-årig mand fra Valby blev i går idømt tre års ubetinget fængsel for forsøg på voldtægt, samt voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Forbrydelsen skete 1. september, hvor han overfaldt en kvinde omkring klokken 6 om morgenen på et stisystem ved Ny Ellebjerg Station i Valby.

Dommen faldt, efter den 26-årige Peter Sosthenes Boyi tirsdag og torsdag denne uge har siddet i anklagestolen ved Retten på Frederiksberg.

Udover fængselsstraf gik anklagemyndigheden ligeledes efter at få ham udvist fra Danmark. I retten blev han foruden fængselsstraffen tildelt betinget udvisning med en prøvetid på to og et halvt år. Han modtog dommen, selvom han under efterforskningen og retssagen har nægtet sig skyldig. 

 Ville afklare misforståelse: Dagen efter blev mand anholdt for voldtægtsforsøg

'Jeg slår dig ihjel'
Det 27-årige offer fortalte i retten torsdag, at hun den kølige morgen i september var på vej på arbejde, da hun med musik i ørerne kom gående ved et sti-system ved Ny Ellebjerg Station i Valby. Det var her den 26-årige mand greb om hende bagfra og fik hende ned og ligge. Mens kvinden lå på asfalten, begyndte han at slå, sparke, bide og forgribe sig på hende.

'Du må ikke råbe. Hvis du råber, slår jeg dig ihjel', skulle den nu dømte angiveligt have sagt. 

Den 27-årige kvinde råbte alligevel, men ingen hørte hende. Til sidst lykkedes det hende dog at slippe væk, hvor hun løb hen mod sin arbejdsplads i nærheden. Her ringede hun til sin mand og to kollegaer, som tilkaldte politiet. 

Ved en undersøgelse kort efter fandt man 24 tegn på vold på kvindens krop, ligesom man også fandt gerningsmandens DNA blandt andet på hendes trøje. Denne DNA stammer med stor sandsynlighed fra den nu dømte, forklarede anklageren.

Blev efterlyst offentligt for voldtægtsforsøg: Havde klippet sig korthåret

Videoovervågning og vidner
Under retssagen, der startede tirsdag, fremviste anklagemyndigheden blandt andet en del videomateriale, der viste den nu dømte bevæge sig rundt i København aftenen før forbrydelsen, samt videoovervågning fra S-toget og Ny Ellebjerg Station.

Selv benægtede den 26-årige mand, at det var ham, man kunne se på videoovervågningen, men da hans kammerat, der havde været i byen med ham natten til den 1. september, vidnede i retten tirsdag, bekræftede han, at det lignede den da tiltalte på overvågningen.

Det var blandt andet på grund af denne vidneforklaring, retten valgte at finde ham skyldig.

Udover den betingede udvisning og den ubetingede fængselsstraf, skal den nu dømte betale 55.400 kroner i erstatning til ofret samt betale sagens omkostninger.

Debattør-indblanding
Sagen fik særligt mediernes opmærksomhed, da debattøren Mary Consolata Namagambe i forbindelse med efterlysningen - altså før den dengang mistænkte blev anholdt og sigtet - i opslag på Facebook anklagede politiet og BT for at videregive et billede af en tilfældig sort mand.

Vredt udtrykte hun, at de fejlagtigt havde brugt et billede af hendes venindes lillebror. Disse opslag er dog siden blevet slettet, og torsdag blev selvsamme lillebror altså dømt skyldig.

Kendt debattør flover sig: Kvajede sig i sag om voldtægtsforsøg

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter