Ikea trækker ikke væltende kommoder tilbage i Danmark

Ikea i Danmark vil ikke trække møbler tilbage, selv om de betragtes som farlige på det amerikanske marked

Ikea i Nordamerika meddeler tirsdag, at møbelgiganten trækker mindst 27 millioner udvalgte kommoder tilbage, fordi de kan tippe og vælte ned over børn. I værste fald kan børnene miste livet.

I Danmark har Ikea dog ikke tænkt sig at følge op på initiativet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ikea.

- Når vi ikke foretager et tilbagekald af kommoderne i Danmark skyldes det, at vores produkter overholder alle obligatoriske sikkerhedskrav, lyder det fra Markus Ekewald, der er salgschef i Ikea Danmark.

I Nordamerika har Ikea trukket kommoder og skabe i Malm-serien tilbage, og ifølge NBC News kommer det som reaktion på, at tre børn har mistet livet på grund af et faldende møbel.

- I Danmark har vi gudskelov ikke registreret nogen fatale ulykker som følge af, at en Ikea-kommode er væltet, lyder det fra Ikeas salgschef.

Ikea forklarer, at tilbagekaldelsen i USA og Canada skyldes, at man her fremover vil følge nogle frivillige sikkerhedsstandarder.

På de øvrige markeder inklusiv det danske vil man fortsat sørge for at overholde gældende nationale sikkerhedskrav.

- Vi skal prioritere sikkerhed højest, og gøre hvad vi kan for at hjælpe vores kunder med at forbedre sikkerheden i hjemmet, forklarer Markus Ekewald og understreger, at den bedste måde at sikre mod en væltende kommode er at fastgøre den til væggen.

Ikea Danmark oplyser, at kommoder i Malm-serien i Nordamerika har forårsaget tre ulykker med døden til følge, siden serien kom på markedet i 2002.

Ikea har samtidig viden om yderligere tre dødsulykker siden 1989, hvor andre Ikea-kommoder har været involveret. Altså i alt seks dødsulykker fra 1989 frem til i dag.

I ingen af de seks tilfælde var det medfølgende sikkerhedsbeslag benyttet, oplyser Ikea Danmark.