Ikke forsikret: Rigmand fik stjålet sin Audi

Nordjysk rigmand giver 50.000 kroner i findeløn for top-udstyret Audi i den dyreste modelklasse

Her er den prægtige Audi A8, som indtil i fredags stod opmagasineret uden forsikring i en nordjysk garage, da den forsvandt. Ejeren giver 50.000 kroner til den, der finder bilen igen. Foto: Peter Veggerby Pedersen)
Her er den prægtige Audi A8, som indtil i fredags stod opmagasineret uden forsikring i en nordjysk garage, da den forsvandt. Ejeren giver 50.000 kroner til den, der finder bilen igen. Foto: Peter Veggerby Pedersen)

Bilen er godt nok tre år gammel, men den har kørt under 2.000 kilometer, og den er tætspækket med udstyr.

Her i landet er det kun ægte rigmænd m/k, kongelige og ministre, der har råd til at køre i en Audi A8 4,2, og nu er en af de sjældne biler blevet hugget fra garagen til en ubeboet villa i Løgstør.

Med nummerplader står sådan en A8'er fra Audi's top-serie anno 2011 til omkring 2,5 mio kroner, men den model, som den nordjyske ejendomsmatador Peter Veggerby Pedersen forleden fik stjålet, var hverken indregistreret eller forsikret.

Så bilen uden plader har Audi'en 'kun' en værdi af anslået 500.000 kroner, og det beløb hæfter ejeren selv for.

- Men det er jo stadig mange penge, og da den uforsikret, så hænger jeg på tabet, hvis den ikke bliver fundet, siger Peter Veggerby Pedersen til Ekstra Bladet.

Han har nu udlovet en findeløn på 50.000 kroner for oplysninger, der skaffer bilen til veje.

Den voldsomme Audi med V8-motor og 372 hestekræfter under hjelmen stod opmagasineret i en privat garage på rapsmarken i Løgstør hos en af ejerens venner, som er bilforhandler.

Imidlertid flyttede beboerne for to-tre uger siden fra villaen - uden Peter Veggerbys viden - og efterlod den dyre bil i garagen. Herfra forsvandt den uforsikrede luksusbil natten til fredag, efter tyven et par dage forinden havde fundet bilnøglen i et nøgleskab i den tomme villa.

-  Hånden på hjertet - tror du ikke, din bil for længst er trillet ud af landet?

- Det håber jeg sandelig ikke. Nu forsøger jeg med en dusør på 50.000 kroner af få den tilbage. Jeg har alt at vinde, siger Peter Veggerby Pedersen.