Annonce:
Annonce:

Imam-ballade: 30-årig dømt for drab

En 30-årig mand er blevet kendt skyldig i drabet på en 21-årig mand, selvom fem vidner har fortalt, at de blev presset til at pege på deres ven som gerningsmand af en lokal imam

Annonce:
Følg Krimi

En 30-årig mand er torsdag blevet kendt skyldig for et drab begået 25. september 2020.

Det skriver B.T.

Manden blev erklæret skyldig i syv ud af otte forhold, selvom fem vidner enstemmigt har fortalt, at de blev presset af en lokal imam til at pege på den 30-årige mand som morderen.

Det fandt Retten i Aarhus ikke troværdigt, og så mente fem ud af seks nævninge, at manden var skyldig. Den dømte har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig.

Drabet fandt sted 25. september, da en 21-årig mand mistede livet som følge af skud ved Kappelvænget i Trillegården i det vestlige Aarhus

Det er politiets teori, at drabet kan være sket som led i den verserende bandekonflikt mellem Trillegården og Brabrandgrupppen (BB, red.).

Drabet på den 21-årige mand var et af en lang række drab i bandemiljøet i 2020. Der blev sågar sat rekord.

Bandedrab og de uopklarede drabssager fra 2020:

24. februar: 24-årige Qasim Abdulhafid bliver dræbt af et skud i brystet på Korskærvej i Fredericia. Otte blev anholdt, og en 28-årig fik 20 års fængsel for drabet.

27. februar: En 25-årig mand blev fundet siddende livløs på en parkeringsplads i Tilst i Aarhus. Han blev skuddræbt, og tre mænd er fængslet og tiltalt for drabet.

28. marts: En 24-årig mand påkøres to gange af en bil ved Vestvolden i Husum. Manden afgik senere ved døden af sine kvæstelser i en lejlighed i Søborg. En 29-årig mand er idømt 12 års fængsel for drabet.

8. april: En 22-årig mand dræbes med et skydevåben på Åfløjen i Husum. Seks personer er tiltalt i drabssagen.

24. juni: I Vollsmose rammes to 31-årige af skud. Det ene offer Abdinur Mohammed Ismail dør af sine kvæstelser, og det andet bliver hårdt såret. En 21-årig er fængslet for drabet, to mænd på henholdsvis 19 og 21 år er sigtet for manddrab og forsøg på manddrab, og en 25-årig er sigtet for medvirken til drabet. Drabet er uopklaret.

22. juli: Den 25-årig aarhusianske rapper Abukar Ali med kunstnernavnet 'Shmur' bliver dræbt på en parkeringsplads ved Travbanen i Aarhus. Der var tale om en narkosag, og en 40-årig mand er anholdt og sigtet for drabet på rapperen.

23. juli: 42-årige Mohammad Al-Zerjawi stikkes ihjel på Lenesvej i Brabrand. To personer efterlyses, og en 25-årig mand melder sig selv et år efter drabet på Lenesvej.  

6. august: En 22-årig mand findes dræbt af flere skud i en bil, der holdt parkeret i Vårkjærparken i Viby. Drabet er fortsat uopklaret.

21. august: 27-årige Darko Petrovic blev skudt og dræbt i sin bil på Gyngemose Parkvej i Mørkhøj. En teenager er anholdt, og en 20-årig er sigtet for at have brændt bilen, som gerningsmændene undslap i. Sagen er uopklaret.

25. september: En 21-årig mand mistede livet som følge af skud ved Kappelvænget i Trillegården i det vestlige Aarhus. En 29-årig er anholdt for drabet.  

29. september: 20-årige frisør Kevin Ibraimovski skydes på klos hold i Salon Ørn på Mørkhøjvej i København. To unge mænd på henholdsvis 19 og 20 år er anholdt for drabsforsøg ved salonen 24. september – fem dage tidligere -, som efter politiets vurdering har forbindelse til drabet på Kevin Ibraimovski. Drabet er uopklaret.

17. november: To unge mænd i 20’erne blev dræbt og én alvorligt såret under en skudepisode på en parkeringsplads ved Meny på Nørre Allé i Kalundborg. Siden er fem mænd sigtet og anholdt for dobbeltdrabet, der stadig er uopklaret.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til ugens udgave af 'Afhørt', hvor vi fortæller om en vanvidsbilist fra Ballerup, der torpederede en sagesløs 59-årig mand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: