Imam tiltalt for racisme mod jøder: Børn af aber og svin

To muslimer skal for retten i racisme-sager

Imam Abu Bashar nægter sig skyldig i tiltalen for racisme. Foto: Miriam Dalsgaard
Imam Abu Bashar nægter sig skyldig i tiltalen for racisme. Foto: Miriam Dalsgaard

'Børn af aber og svin' lød en 58-årig imams udtalelser om jøder i en moské i Odense, og på Facebook opfordrede en 35-årig muslim til at 'smadre' jøder ihjel og udrydde 'de forbandede svin'.

Derfor har politiet på Fyn og i København nu rejst straffesager mod imamen og den 35-årige, der begge er blevet tiltalt efter racisme-paragraffen 266 b. Strafferammen er bøde eller fængsel op til to år.

Den 35-årige stilles for retten på Frederiksberg torsdag, hvor han ventes at tilstå, mens den 58-årige imam Mohamad Al Khaled Samba alias Abu Bashar, der nægter sig skyldig, stilles for retten i Odense den 20. december.

Imamens tale fandt sted i moskeen på Ørbækvej 274 i Odense i september 2014 foran en større forsamling, og den blev optaget og senere offentliggjort på YouTube.

Imam Abu Bashar afviser, at han involverer sig i straffesager. (Foto: Miriam Dalsgaard) Krimi Imamer afviser strafudmåling

Derfor mener politiet, at de hånende udtalelser om jøder blev udbredt offentligt. Imamen opfordrede også, ifølge tiltalen, til at slå jøder ihjel.

Han omtalte Palæstina som den jord, hvor muslimer bekæmper jøder, og 'hvor sten og træer taler og siger Muslim, din Guds trosfælle, der står en jøde bag mig, så slå ham ihjel'.

Rejste protester mod Danmark
Retssagen mod Odense-imamen har været længe undervejs, fordi politiet har efterforsket dybt imod ham og sagen skulle også forbi Rigsadvokaten til vurdering af, om imamens udtalelser lå indenfor ytringsfriheden eller om de var racistiske.

Abu Bashar er født i Syrien og kom til Danmark som flygtning i 1994. Han er tidligere fængselsimam i Nyborg Fængsel, og var leder af den delegation som efter Muhammed-tegningerne rejste rundt i de arabiske lande for at rejse protester mod Jyllands-Postens tegninger.

Han medbragte et billede af en mand med grisetryne som eksempel på Danmarks krænkelser af muslimer - men billedet var fransk og havde intet med Muhammed-tegningerne at gøre.

Anklager Maria Fanø-Fredeløkke siger til Ekstra Bladet, at hun endnu ikke har lagt sig fast på, hvilken straf, hun vil påstå til imamen. - Det afhænger også af hans forklaring, siger anklageren. Et vidne skal under retssagen forklare om oversættelsen og konteksten af imamens udtalelser.

- De svin skal udryddes
Københavns politi går efter en fængselsstraf til den 35-årige muslim torsdag i retten på Frederiksberg. Han er nemlig tidligere idømt en bøde på 10.000 kr. i august 2015 for at have forhånet jøder på Facebook.

To måneder senere gjorde han det igen, har han tilstået overfor politiet. Den 14. oktober 2015 skrev han opfordringer til at dræbe, udrydde og slagte jøder. Det skete som en kommentar til en video på nettet, hvor en mand forsætligt påkørte personer ved et busstoppested i Israel.

- De svin skal bare udryddes fra hele verdens samfund, håber virkelig de bliver slagtet alle sammen, og FUCK DANMARK, de støtter Israel fuldt ud, fordi de er deres små hunde, de forguder dem nærmest, i hvert fald her i Danmark, lød en del af svadaen.

Hverken den 58-årige imam eller den 35-årige muslim kan kræves udvist, fordi de er danske statsborgere.