Imamer: Flere unge søger mod ekstreme miljøer

Moderate muslimske kræfter har svært ved at trænge igennem til de unge, lyder det fra imam

Der skal oprettes en islamisk stat. Demokrati er for de vantro. Sharialoven skal herske.

Letforståelige, sloganagtige budskaber og stærke sociale fællesskaber trækker i stigende grad unge muslimer i retning af ekstremistiske miljøer.

Sådan lyder advarslen ifølge Jyllands-Posten fra flere af landets imamer og repræsentanter for moskéer i København og Aarhus.

Udviklingen gør det vanskeligt for mere moderate muslimske kræfter at trænge igennem til de unge, siger imam Radwan Mansour, der leder fredagsbønnen i Fredens Moské - en af de største moskéer i Aarhus - og til daglig underviser på den muslimske friskole Lykkeskolen.

- Det tager let to-tre år for os at få en ung mand opdraget til at være en god muslim, at kunne acceptere vestlige værdier som demokratiet og have sympati med det danske samfund, men det tager kun to-tre måneder, før han er blevet radikaliseret i disse ekstreme miljøer, siger Radwan Mansour til Jyllands-Posten.

Han ser flere tegn på udviklingen, blandt andet at flere unge bærer traditionelt muslimsk tøj - kjortel og hue - i hverdagen og ikke kun til bøn.

Terrorforsker Magnus Ranstorp er udpeget til at lede en ekspertgruppe, der skal udtænke tiltag mod radikaliseringen af unge i Københavns Kommune. Han forstår imamernes bekymring.

- Det illustrerer, at der er et udbredt problem med at nå unge mennesker på grund af udviklingen med Islamisk Stat og kalifatet, siger han til Jyllands-Posten.

- Det vigtigste er, at man giver de unge værktøjerne til at håndtere verden og konflikterne omkring dem, siger Magnus Ranstorp til avisen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter