Indbrud er faldet med en fjerdedel under coronakrisen

Færre borgere er blevet bestjålet og slået i marts og april sammenlignet med sidste år, oplyser Rigspolitiet

Langt færre borgere er i marts og april blevet bestjålet under indbrud eller ved tyveri. Det viser tal fra Rigspolitiet. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Langt færre borgere er i marts og april blevet bestjålet under indbrud eller ved tyveri. Det viser tal fra Rigspolitiet. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Da regeringen skruede samfundet helt ned i gear på grund af coronakrisen, var det ikke bare de lovlydige, der fulgte trop.

Også de kriminelle aktiviteter er blevet dæmpet, viser tal fra Rigspolitiet.

I marts og april faldt antallet af indbrud således med en fjerdedel i forhold til de samme måneder i 2019.

Og samme tendens kan ikke overraskende ses på andre områder, som nogle gange kaldes borgernær kriminalitet.

Anmeldte tyverier er faldet fra 17.594 i de to forårsmåneder i 2019 til 11.367 i år, og det er en reduktion på 35 procent.

Også langt færre sager om vold af forskellig slags er politiet blevet bedt om at undersøge. Tilbagegangen er på hele 29 procent.

I en mail til Ritzau understreger Rigspolitiet, at opgørelsen er baseret på dynamiske data, hvilket betyder, at opgørelsen ikke er endelig.

Midt i marts blev samfundslivet forandret på grund af coronavirusset. 11. marts blev offentligt ansatte, der ikke var i kritiske funktioner, sendt hjem, og statsministeren bebudede samme dag lukning af skoler og institutioner. 13. marts blev grænserne lukket.

I sidste uge kunne nordjyske.dk fortælle, at der i den nordjyske politikreds var sket markante fald i kriminaliteten, men at der var vækst på ét område - nemlig sager om husspektakler.

Dette skyldtes dog ikke, at de hjemsendte og de hjemmearbejdende i øget omfang var begyndt at slå løs på hinanden, forklarede politidirektør Anne Marie Roum Svendsen:

- Husspektakler dækker også over uro i forbindelse med drikkelag. Og når værtshusene er lukket, så finder folk andre steder at drikke, sagde hun til nordjyske.dk.