Indbrudstyvenes højtid: Så mange danskere fik indbrud juleaften

I en foreløbig opgørelse fra Rigspolitiet har 293 danskere haft indbrud i julen

Sådan forebygger du indbrud i julen

Er du kommet hjem til et hus, hvor der er blevet begået indbrud? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Igen i år har flere danskere haft besøg af indbrudstyve under julefejringen. I alt har politiet registreret 293 indbrud siden juleaften i går og frem til klokken syv i morges. Det oplyser Rigspolitiet i en foreløbig opgørelse over indbrud på landsplan.

Ifølge Rigspolitiet, er de fleste indbrud blevet registreret frem til klokken 24 julenat. Her har 179 hjem haft besøg af de uønskede julegæster. Fra 24-07 er der registreret yderligere 114 indbrud, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Med 293 indbrud placerer julen 2015 sig lidt højere end sidste år, hvor 237 hjem fik besøg af indbrudstyve juleaften.

Sådan undgår du tyvene
Men det er ikke kun juleaften, at indbrudstyvene har ekstra travlt. I dagene efter jul, mens de fleste familier sidder til julefrokosten, kan tyven også komme på besøg. Derfor opfordre Rigspolitiet danskerne til at tænke over, hvor i hjemmet man placerer de nyerhvervede julegaver.

- Din bolig bliver interessant for en tyv, hvis han ved, der er værdier at hente. Lad derfor ikke værdifulde ting ligge frit fremme men gem dem af vejen, så de ikke kan ses udefra. I dag kan det også være en god idé ikke at lade emballage fra dyre julegaver ligge fremme, hvis du forlader hjemmet, siger vicepolitiinspektør Henrik Framvig.

Taget på fersk gerning
Med 293 indbrud har politiet har derfor haft en nogenlunde travl - men gennemsnitlig julenat, hvor flere indbrudstyve også er taget på fersk gerning.

I Nordsjælland gik det galt for en gammel kending af politiet allerede inden familien Danmark begyndte at sætte kniv og gaffel i and og flæskesteg.

- Vi får en anmeldelse fra alarmcentralen klokken 17.25. En indbrudstyv har udløst en alarm i en villa i Birkerød. Gerningsmanden hopper ud ad vinduet med en pose på ryggen, men det ser en af vores hundepatruljer, siger vagtchef Anders Schütt til Ritzau.

Den 28-årige indbrudstyv blev derefter anholdt og fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

Flere indbrudstyve taget på fersk gerning julenat

Også i København lykkedes det politiet at få fat i tre personer, der var taget på tyvetogt i en villa på Kaktusvej på Amager.

- En pige hører noget pusle og overrasker tre unge mænd inde i villaen, siger Sajjad Haider, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Politiet bliver alarmeret, og kort tid lykkes det at anholde de tre personer, oplyser han.

På den københavnske vestegn, fik politiet fat i en såkaldt 'genganger', der blev taget i forlængelse af et indbrud i en villa. Den formodede indbrudstyv bliver derfor også fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

I juledagene fra den 23. til den 29. december opgør Rigspolitiet hver dag antallet af anmeldte indbrud.

Få tips til at undgå indbrud her