Indlagt efter voldsom brand: Der var vild panik

Kæresteparret Andre og Sofie blev revet fra hinanden efter voldsom påsat brand

Ekstra Bladet sendte live i forbindelse med branden tidligere. Få seneste nyt i sagen her

I nat udspillede et voldsomt drama sig i Nordsjælland, da en voldsom brand brød ud i en boligejendom på Centervænget i Hillerød.

Hør om sagen her. (Video: Kenneth Meyer).

Branden startede kort før klokken 01 og udviklede sig hurtigt i beboelsesejendommen, hvor omkring 100 personer lå og sov i deres lejligheder.

Se video af boligblokken efter branden var slukket. Se mere video hos Local Eyes

Blandt de personer, der uvidende lå i deres seng, var kæresteparret Andre Jensen og Sofie Kirstine Fjeldsted Jensen, der i deres lejlighed øverst i boligkomplekset lå og sov.

Boligblokken i flammer. (Foto: Kenneth Meyer)
Boligblokken i flammer. (Foto: Kenneth Meyer)

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
 

- Vi var gået i seng, da jeg vågnede ved at min kæreste ikke var i sengen. Jeg kiggede ud og så døren til soveværelset var åben og der er slukket lys, da dørtelefonen ringer, fortæller Sofie Kirstine Fjeldsted Jensen til Ekstra Bladet.

- Den ringer kun et par gange, hvilket jeg synes var underligt. Med et bliver jeg opmærksom på, at der rumsterer ude på gangen og der bliver råbt 'der er brand, der er brand'. Der var vild panik og jeg tager en taske, et par bukser og en telefon, og løber ud af døren uden sko sammen med min kæreste, fortæller Sofie Kirstine.

Vild panik: Varme og røg
Gangen er fyldt med røg og varmen fra ilden mærkes tydeligt af kæresteparret der forvirret styrter ned af trappen:

- Jeg nåede slet ikke at bemærke, hvad der skete. Der var rigtigt meget røg og der var varmt. Nogen stod og græd. Vi kunne se tagryggen i lejligheden bryde sammen og det gav det et gip i os. De fleste var meget frustrerede, fortæller hun.

Velvidende om, at alt i deres lejlighed nu var opslugt af flammerne, skulle kæresteparret også forholde sig til, at Andre efter den megen røg havde det skidt og med et blev de revet fra hinanden.

Efter evakueringen blev beboerne samlet kort fra ejendommen, hvorfra de kunne se deres ejendele gå op i flammer (Foto: Kenneth Meyer)
Efter evakueringen blev beboerne samlet kort fra ejendommen, hvorfra de kunne se deres ejendele gå op i flammer (Foto: Kenneth Meyer)

Tagkonstruktionen i flere opgangen stod i brand.
Tagkonstruktionen i flere opgangen stod i brand.
 

- Min kæreste kom på hospitalet med en mindre røgforgiftning, men har det eftersigende ok. Jeg skal ind og besøge ham senere i dag, lyder det fra kæresten.

Andre Jensen fortalte tidligere i dag til Ekstra Bladet fra hospitalet, at han var træt men ved godt mod.

- Man aner ikke hvad man skal gøre, de fleste af os gik lidt i chok. Reaktionen er ikke rigtigt kommet endnu. Det er sådan lidt surrealistisk, det sker altid for alle andre og ikke en selv. Det var det så den her gang, siger Sofie Kirsten.

Politiets Aktionsstyrke jagtede gerningsmand
I forbindelse med branden jagtede politiet natten igennem en formodet ildspåsætter, der angiveligt står bag branden.

Med hjælp fra en militærhelikopter samt Politiets Aktionsstyrke eftersøgte man natten igennem mandspersonen, som ifølge politiet var bevæbnet med en kniv.

Han blev omkring klokken 6.30 anholdt af politiet.

Politiets Aktionsstyrke deltog i jagten på den bevæbnede brandstifter (Foto: Kenneth Meyer)
Politiets Aktionsstyrke deltog i jagten på den bevæbnede brandstifter (Foto: Kenneth Meyer)