Indrømmer kirke-massakre på racistisk website

FBI undersøger website man mistænker indeholder et manifest fra den 21-årige Dylann Roof, der tidligere på ugen skød ni sorte kirkegængere i USA

Her bliver Dylann Roof ført væk (Video: AP)

FBI undersøger netop nu en hjemmeside, hvor den 21-årige Dylann Roof, der torsdag skød og dræbte ni sorte kirkegængere i Charleston, South Carolina, angiveligt har offentliggjort et manifest, hvor han udpensler sine racistiske tanker.

Det bekræfter det amerikanske politi over for britiske The Guardian.

FBI er endnu ikke sikre på, at det rent faktisk er Dylann Roof, der er ophavsmanden bag hjemmesiden, men på sitet ses den 21-årige ni-dobbelte drabsmand posere på flere billeder, hvor han blandt andet sidder med skydevåben og foran det karakteristiske sydstatsflag.

 

På hjemmesiden skriver bagmanden, der udgiver sig for at være Dylann Roof, blandt andet:

- Jeg har ikke noget valg. Jeg er ikke i en position, hvor jeg alene kan gå ind i en ghetto og kæmpe.

- Jeg vælger Charleston fordi det er den mest historiske by i staten og fordi, den på et tidspunkt havde den højeste ratio af sorte i forhold til hvide i USA. Vi har ingen skinheads, ingen ægte KKK, der er ingen, der gør noget udover at snakke på internettet.

- Nogen bliver nød til at have modet til at gøre noget ved det, og det må så være mig.

Et af de 34 billeder af Dylann Roof er taget med en tidskode, der indikerer, at billedet er taget få timer før massakren i Emanuel Church.

Obama vil igen diskutere våbenloven
Den unge morder har overfor de amerikanske myndigheder indrømmet, det var ham der dræbte de ni sagesløse kirkegængere og episoden har fået stor opmærksomhed i både indland og udland.

Seneste har den amerikanske præsident Barak Obama fordømt handlingerne, han kalder racistiske og en skamplet for nationen.

- Det er ikke nok, at vi udtrykker medfølelse. Vi må handle. Vi har brug for en ændret holdning til våbenkontrol, siger han.

Tusindvis af mennesker var sent fredag samlet på et stadion i Charleston til en mindehøjtidelighed, hvor der blandt andet blev sunget 'We Shall Overcome'.

21-årige Dylann Roof blev fredag fremstillet for en dommer, som opretholdt varetægtsfængslingen af ham.

Tidligere har nogle af Dylann Roofs venner bekræftet over for CNN, at han ind imellem talte om at gøre noget, der kunne blive startskuddet til en strid mellem racerne, og at han ind imellem nævnte ønsket om at genindføre raceadskillelse i USA.

Onsdag aften lokal tid skal Dylann være gået ind til en gudstjeneste i kirken, hvor der først og fremmest kommer sorte amerikanere. Her sad han i en times tid, hvorpå han åbnede ild mod menigheden.

Her dræbte Dylann Roof ni mennesker (Video: Ritzau)