Indsat på dødsgangen beder om skud i 11. time: - Sprøjten er for smertefuld

J.W. Ledford skal efter planen have dødssprøjten på tirsdag, men nu beder han gennem sine advokater om at blive skudt i stedet. Angiveligt fordi giften blandt andet kan være for smertefuld for ham

Billedet her er et udateret et af fangen J.W. Ledford. Foto: AP
Billedet her er et udateret et af fangen J.W. Ledford. Foto: AP

45-årige J.W. Ledford blev i 1992 idømt dødsstraf for at have dræbt sin nabo.

Nu - 25 år senere - er tiden ved at være inde til, at manden skal have sin straf. Således er det planlagt, at han på tirsdag skal have en dødssprøjte i det fængsel i Georgia, hvor han har siddet, siden dommen blev afsagt.

Her i 11. time har manden via sine advokater dog forsøgt at få metoden lavet om. Det frygtes nemlig, at han ville få alt for store smerter ved gift, og derfor vil han gerne skydes i stedet.

Det melder The Washington Times.

Medicin modvirker giften
Advokaternes argument for, hvorfor Ledford ikke skal have sprøjten er, at han igennem en lang årrække har benyttet sig af medicinen gabapentin, der modvirker kroniske nervesmerter.

Det er ifølge advokaterne påvist, at den medicin går ind og piller ved dødssprøjtens indhold, pentobarbital, og det kan efter sigende få Ledfords kommende død til at føles meget mere smertefuld på ham end nødvendigt.

- Der er efter sigende en stor risiko for, at Ledford vil være ved bevidsthed og i smerte, når giften rammer hans vejrtrækning - og stopper ilten til vitale organer - og dermed vil han drukne i sit eget spyt, skriver hans advokater i et brev brugt til den lokale domstol i Georgia.

Appellerer bestemmelsen
Advokaterne tog sagen for en dommer i fredags, men deres anmodning blev afvist, fordi de ikke kunne påvise troværdige beviser for, at Ledfords medicin faktisk ville påvirke giften på den måde, som advokaterne beskrev.

De har efterfølgende meddelt, at de vil appellere dommerens beslutning.

Georgia er den stat i USA, der sidste år gennemførte flest dødstraffe sidste år.