Indsatsleder: Sådan fandt vi Lisa

Det var kombinationen af et vigtigt fund, politiets intuition og hjælp fra Missing People, der var medvirkende til, at politiet efter fem dages eftersøgning fandt liget af den 17-årige Lisa Holm. Det vides fortsat ikke, hvordan den 17-årige pige mistede livet

Ekstra Bladet har talt med Lisa Holms chef, Lena Svedung, som forståeligt nok er dybt påvirket af drabet på hendes ansatte. (Video: Rumle Skafte)

Det var en handske, et tip fra Missing People og en politimands intuition, der ledte det svenske politi til liget af den 17-årige Lisa Holm, skriver svenske Expressen.se.

Lisa Holm havde været meldt savnet i fem dage, før politiet fandt hendes lig.

Efter flere dages eftersøgning kunne politiet fredag anholde tre mistænkte.  Da de mistænkte først var blevet hentet ind, gik det hurtigt med at finde pigen efter en håndfuld intense timer.

- Missing People gør et unikt fund og kontakter os, som man skal gøre. Politiet ankommer til stedet og finder et bevis, der muligvis er forbundet til Lisa, siger indsatsleder Martin Fredman til Expressen.

Det var på denne ejendom, at politiet fandt Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte)
Det var på denne ejendom, at politiet fandt Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte)

- Da vi ankommer, får politiet kendskab til de mistænkte. De mistænkte opfører sig på en meget særpræget måde, som man har set før. Og det er deres opførsel, i kombination med en politimands intuition, og tips fra Missing People, der gør de mistænkte interessante for os, siger Martin Fredman.

- Og når vi så finder dem 500 meter fra gerningsstedet, så er de især interessante for vores efterforskning, siger Fredman.

Nye detaljer om mistænkte for Lisa-mordet

Politiet har anholdt tre personer. To mænd fra Litauen, der er mistænkt for mord, samt en kvinde, der er mistænkt for at have dækket over en kriminalitet.

Anholdelserne fandt sted i et hus tæt på den café, hvor Lisa Holm arbejdede. De to mænd er sæsonarbejdere og håndværkere, og har renoveret den lade, hvor politiet fandt en af Lisas handsker mandag, dagen efter at Lisa blev meldt savnet.

Politiet bekræftede videre, at Missing People havde haft kontakt til de to håndværkere tidligere i eftersøgningen, men indsatslederen ville ikke fortælle, hvad og hvordan kontakten var.

Lisas chef: Nu har vi brug for ro

Til gengæld bekræftede han, at politiet hele tiden var på sporet af den forsvundne pige.

- De ting, som vi fandt i løbet af ugen, havde alle sammen forbindelse til Lisa, eksempelvis et mobilcover og en handske, siger Fredman.

Lørdag blev de tre mistænkte afhørt. Alle tre er blevet pålagt forbud mod at udtale sig.

Ekstra Bladet har talt med Kenneth Söderholm fra Missing People. Til Ekstra Bladet bekræftede han, at Missing People havde fundet spor som en handske og andre vigtige elementer, men Söderholm ville ikke specificere, hvad de havde fundet.

Det var på denne ejendom, at liget af Lisa Holm blev fundet. (Foto: Rumle Skafte)
Det var på denne ejendom, at liget af Lisa Holm blev fundet. (Foto: Rumle Skafte)
 

Ikke kendt af politiet

Den svenske avis Aftonbladet har snakket med litauisk politi, der bekræfter, at man har været i kontakt med de svenske myndigheder i forbindelse med anholdelsen af to af de tre mistænkte.

- Vi har modtaget information fra svensk politi, om at de er anholdt - men i øjeblikket kun som mistænkte, siger kommissær Andrzej Roginski til Aftonbladet.

Ifølge politiet i det baltiske land har de to drabsmistænkte ikke en kriminel fortid.

- De er ikke kendt af politiet. Vi har fået at vide, at de har arbejdet i Sverige, fortæller Andrzej Roginski, der ikke ved, hvor længe mændene har været ude af Litauen.

De litauiske og svenske myndigheder vil nu arbejde tæt sammen for at få styr på alle detaljer omkring de to mænd.

- Vi har nu nær kontakt med det svenske politi, og vi er klar til at bistå med information alle timer i døgnet.

Ført på vildspor

I tillæg til de to mænd fra Litauen er en kvinde blevet anholdt for at have beskyttet en kriminel handling. Hvad det specifikt dækker over, vil politiet ikke fortælle offentligheden, men politiet har fundet flere af Lisas ejendele spredt ud over eftersøgningsområdet.

- Vi ved ikke, om det er tilfældet, eller om det ikke er noget. Siden Lisa blev meldt savnet, har det blæst rigtig meget, men de ting vi har fundet, er ikke genstande, der bare sådan flyver væk, sagde politikommissær Lars Johansson til Expressen.se fredag morgen.

Her kan du høre politichef Helena Trolläng udtale sig om anholdelserne og sagen generelt.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.