Indsatte: Muhammedtegnere skal slås ihjel

Indsatte i danske fængsler gejler hinanden op med trusler om bomber og drab mod Muhammedtegnere og Jyllands-Posten

Der sidder mange bandemedlemmer i Vestre Fængsel i København, og på gårdture råber de op om trusler og drab, oplyser Fængselsforbundet. (Foto: Polfoto)
Der sidder mange bandemedlemmer i Vestre Fængsel i København, og på gårdture råber de op om trusler og drab, oplyser Fængselsforbundet. (Foto: Polfoto)
Følg Krimi

'De skal slås ihjel' eller 'Nu skal Jyllands-Posten bombes'.

Når fanger i danske fængsler er på gårdtur eller sidder i tv-stuen, så råber de op om trusler mod Muhammedtegnere og medier. Omvendt hylder de terrorangreb som i Paris i begyndelsen af januar.

Det fortæller formanden for de uniformerede ansatte i de danske fængsler, Kim Østerbye. Særligt i de fængsler, hvor der sidder mange bandemedlemmer, som for eksempel Vestre Fængsel i København, råbes der ad tv'et.

- De råber op om Jyllands-Posten, og at den og den skal slås ihjel, når de er i gården eller ser fjernsyn. De jubler også, når der sker noget som i Paris, hvor de 'har fået ramt på nogen', siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, til Ekstra Bladet.

Omar radikaliseret bag tremmer: Derfor er fængslet en terror-rede

Snakker arabisk
Fængselsforbundet kan ikke sige, hvor ofte fanger bryder ud i antidemokratiske opråb. Men mange gange har personalet slet ingen ide om, hvad fangerne siger, fordi det foregår på arabisk.

Det er også uvist, om den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, mistænkt for at slå to civile ihjel og såre fem betjente i weekenden, deltog i råbene. Omar sad dog i Vestre Fængsel under sin varetægtsfængsling i en sag om grov vold med kniv i et S-tog.

X Factor-Anthony i slåskamp med terrormistænkt

- De tror, at det er i orden at sige sådan, fordi de grundlæggende ikke ved, hvad det vil sige at være medborgere i Danmark, fortæller Kim Østerbye.

Politiet overvejer at sigte person bag terrorhyldest

- Det er hovedsagligt unge mænd, som bruger udråbene til at måle sig op mod hinanden. Vi ser det ikke som en radikalisering, men mener derimod, at de unge mænd bruger religion, som undskyldning for at være vred og hævde sig overfor hinanden, siger fængselsformanden.

Massiv gruppe
Men hvad gør I så, når de råber op?

- Vi forsøger selvfølgelig at få dem til at ændre adfærd, det er jo det, som hele fængselsopholdet går ud på. Men det er svært, fordi de samlet er en massiv gruppe, siger Kim Østerbye.

Sad sammen med terrordømt
Omar Abdel Hamid El-Hussein har under afsoning i Vestre Fængsel siddet sammen med blandt andre den terrordømte Sam Mansour, der tidligere har fået sanktioner for at radikalisere medfanger.

Og Omar har også haft rig mulighed for at tale med Mansour, der også er kendt som 'boghandleren fra Brønshøj'.

Kriminalforsorgen bekræfter nemlig over for Ekstra Bladet, at ekstremister har direkte adgang til at påvirke medindsatte.

Samtidig fortæller flere kilder i fængselsmiljøet, at personalet ikke har mulighed for at gribe ind, fordi samtalerne foregår på alle andre sprog end dansk. Endvidere er de ekstreme muslimer sikret gennem grundloven til at forsamle sig og dyrke deres religion.


Der blev fjernet blomster fra det sted, hvor gerningsmanden blev skudt. Det var fordi, at det ikke er muslimsk skik at give blomster til de døde (video: Local Eyes) - se mere video på Localeyes.dk


Sådan så det ud umiddelbart efter, terrorangrebet mod Krudttønnen fandt sted

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.