Indstiller eftersøgning: Kan ikke finde person i havet

En person er reddet i land, mens en 30-årig mand eftersøges i havet ud for Sæby i Nordjylland

Foto: Henrik Bo/NORDJYSKE Medier
Foto: Henrik Bo/NORDJYSKE Medier

En redningsaktion har søndag eftermiddag været i gang i Nordjylland, hvor både skibe og en redningshelikopter har ledt efter en person i havet ud for Sæby.

Men kort før klokken 20 er eftersøgningen indstillet, fortæller vagthavende Forsvarets Operationscenter:

- Vi ville have fundet personen i overfladen enten med helikopter eller skibe. Og vi har eftersøgt det område plus en helt del mere. Og det har vi har gjort meget intensiv.

- Vores redningsfolk vurderer at det er uden for alt tvivl, at det kan lade sig gøre at finde den forsvundne person, siger vagthavende officer.

Også Nordjyllands Politi bekræfter på Twitter omkring klokken 21, at den sidste mand mangler:

'Eftersøgningen med helikopter og både er indstillet. Manden er desværre ikke fundet. Manden havde været på sejltur med en kammerat som efter forliset reddede sig i land. Kammeraten har det efter omstændighederne godt, og oplyser at de havde taget vand ind.'

'Båden var herefter sunket. Han er usikker på om manden havde sin redningsvest på, men de havde medbragt 2 redningsveste, hvoraf han selv havde en på.'

'Redningsmandskabet fandt den anden redningsvest i vandet, hvilket tyder på at manden enten har mistet sin vest eller ikke har haft den på.'

Det er en 30-årig mand, der nåede at redde sig i land.

Anmeldelsen kom klokken 15.22. Der har været sat to helikoptere og fem skibe ind i eftersøgningen.

Svømmede i land
Politiet blev alarmeret klokken 15.22, da en person på land fik øje på en mand i vandet. Men der var der allerede gået et stykke tid, siden de to personer var røget over bord, forklarer vagtchef Jess Falberg fra Nordjyllands Politi.

- På det tidspunkt havde den ene person svømmet næsten en kilometer for at komme i land, og det tog i hvert fald en halv time – hvis ikke mere, siger han til TV2 Nord.

I forbindelse med eftersøgningen har politi og redningstjenesten fundet vraggods fra båden.