Indvandrerdrenge anmeldt efter episode i friluftsbad: Hvem er de?

Fyns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden til at få identificeret en flok indvandrerdrenge i Odense Friluftsbad

Fyns Politi efterlyser oplysninger, som kan være med til at identificere en gruppe unge, der skulle have slået en 15-årig dreng i søndags i Odense Friluftsbad. Foto: Nicolai Brix/Polfoto
Fyns Politi efterlyser oplysninger, som kan være med til at identificere en gruppe unge, der skulle have slået en 15-årig dreng i søndags i Odense Friluftsbad. Foto: Nicolai Brix/Polfoto
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Fyns Politi efterlyser vidner til en episode fra Odense Friluftsbad 4. juni, hvor en gruppe unge med andet etnisk tilhørsforhold end dansk er blevet meldt til politiet for vold mod en 15-årig dreng.

Det meddeler politiinspektør ved Fyns Politi, Benny Linde Larsen, til Ekstra Bladet.

Episoden fandt sted sidst på eftermiddagen, og af anmeldelsen fremgår det, at 3-4 unge fra gruppen både tog hårdt fat i armen på den 15-årige, ligesom de også skulle have slået ham et par gange oven i hovedet.

Fyns Politi har efterforsker sagen som en mulig voldssag, men har altså behov for hjælp fra offentligheden til at få identificeret de mulige gerningsmænd.

- Det er en 15-årig dreng, som er på besøg derude, og som bliver opsøgt af nogle unge mennesker, som tager en telefon fra ham.

- Der foregår det, at de tager telefonen, og den får han så tilbage på et tidspunkt, så den episode er ligesom afklaret. Men i anden omgang kommer de tilbage og driller lidt. Så opstår der det, der bliver til en voldssag, siger Benny Linde Larsen til Ekstra Bladet.

Pige blev chikaneret
Flere medier har skrevet massivt om problemer i friluftsbadet i søndags. Fyns Stiftstidende skriver ikke alene om den 15-årige dreng, men også om en 12-årig pige, som angiveligt skulle være blevet chikaneret og sexkrænket verbalt af den samme gruppe unge indvandrerdrenge.

Også et ældre ægtepar er blevet omtalt i pressen. De skulle have forladt friluftsbadet, fordi de følte sig forulempet af de unge. Det er beskrevet, hvordan drengene, der er i teenagealderen, skulle have fulgt efter ægteparret helt ud til deres bil, hvor de fortsatte med at råbe ubehageligheder efter dem.

Politiet mangler anmeldelser
Selv om der er andre episoder beskrevet, så har politiet ikke fået andre anmeldelser end den fra den 15-årige.

- Vi kan ikke leve med, at man ikke kan færdes trygt og sikkert i et friluftsbad, så hvis nogen har set noget og kan bidrage med oplysninger, så tager vi det meget alvorligt. Men indtil videre har vi alene sagen om den 15-årige, siger Benny Linde Larsen til Ekstra Bladet.

- Vi er selvfølgelig åbne for alt, hvad der er af episoder eller anmeldelser. Har nogen oplevet noget, håber jeg, at de henvender sig, fortsætter politiinspektøren.

Friluftsbad forsvarer sig
Friluftsbadets ansatte er blevet kritiseret flere steder for ikke at gøre tilstrækkeligt for at beskytte badets gæster. Blandt andet i læserbreve i Fyens Stiftstidende, men også på Facebook. Mange mener, at de ansatte burde tage fat i kraven på de unge og smide dem ud.

Men så enkelt kan det ikke gøres, siger leder af idrætsparken, Rune Bille, til Fyens Stiftstidende.

- Folk tror, at vi tage fat i kraven på dem og kyle dem ud. Det kan vi ikke. Mine ansatte må ikke røre folk eller bruge nogen form for fysisk magt. Men går nogen til angreb på dem med slag eller spark, må de naturligvis forsvare sig. Nogle folk på Facebook mener, at man bare kan rive dem op som ukrudt og fjerne dem. Sådan er virkeligheden ikke, siger idrætsparklederen.

Hvis nogen har oplysninger om, hvad der skete, eller hvem gerningsmændene er, så kan de kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt