Ingen panik: Bombefrygt blev til brændstofproblemer

Et passagerfly sikkerhedslandede torsdag eftermiddag i København på grund af en mistænkelig genstand om bord. Men det var ikke den historie, passagererne fik

Følg Krimi

Turkish Airlines-fly TK1 fra Istanbul til New York sikkerhedslandede torsdag eftermiddag i Københavns Lufthavn, efter personalet havde fundet en 'mystisk genstand' om bord. I lufthavnen blev flyet mødt af Københavns Politi og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste.

Derfor nødlandede fly i København

Men helt så slemt troede passagererne ikke, det stod til, da de landede i København. Det oplyser en af flyets cirka 300 passagerer til Ekstra Bladet.

- Om bord fortalte de os, der var brændstofproblemer, så vi vidste ikke, der var tale om en mistænkelig genstand. De smed brændstof fra vingerne og sagde, at vi havde brug for at tabe vægt, skriver Dominick Quartuccio i en besked til Ekstra Bladet.

Det var først, da alle om bord var ude af flyet og inde i selve lufthavnen, at de fik sandheden at vide.

- Efter cirka 30 minutter i venteværelset (i Københavns Lufthavn, red.), greb kaptajnen en mikrofon og fortalte os om den mistænkelige genstand, skriver Dominick Quartuccio.

Den 'mistænkelige genstand' viste sig at være et kamera - formentlig glemt af en passager på en tidligere flyvning.

- Flyet var tilsyneladende ikke blevet undersøgt godt nok i Istanbul, efter at det havde sat passagerer af. I hvert fald opdager kabinepersonalet først den glemte kamerataske, efter at flyet igen er blevet fyldt med nye passagerer og er lettet igen fra Istanbul, sagde den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Kristian Aaskov, til Ekstra Bladet tidligere torsdag.

TK1 lettede fra Istanbul Ataturk International Airport torsdag klokken 12 dansk tid. Det sikkerhedslandede i København klokken 15.20 og fløj videre mod New York omkring klokken 18.

- Så det ser ud til, at skødesløs passager fra den forrige flyvning, fik standset denne her. #TravelFails, skriver Dominick Quartuccio, som til gengæld nu har besøgt Danmark for første gang.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Turkish Airlines til historien om brændstofproblemer.

Men en talsmand for Turkish Airlines siger ifølge AP, at et fly blev omdirigeret til København som en ekstra sikkerhedsforanstaltning i forbindelse med fundet af den mystiske genstand.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind