Ingen rabat til mor, der kvalte lille søn

SYG EFTER DRAB PÅ SIN SØN: 36-årige Lise Balling fik stadfæstet dom på 11 år for at have kvalt fire-årige Rasmus. Hun skal dog afsone på psykiatrisk afdeling indtil videre, fordi hun er syg og selvmordstruet

Den dengang fire-årige Rasmus blev i december 2013 kvalt af sin mor i deres hjem i Aalborg. Her er den lille dreng, som kunne have fyldt seks år på fredag, fotograferet sammen med sin far, Carsten Damgaard. Faren fulgte ankesagen i Vestre Landsret i dag, hvor den 36-årige mor fik stadfæstet sin dom på 11 års fængsel. (Privatfoto)
Den dengang fire-årige Rasmus blev i december 2013 kvalt af sin mor i deres hjem i Aalborg. Her er den lille dreng, som kunne have fyldt seks år på fredag, fotograferet sammen med sin far, Carsten Damgaard. Faren fulgte ankesagen i Vestre Landsret i dag, hvor den 36-årige mor fik stadfæstet sin dom på 11 års fængsel. (Privatfoto)
Følg Krimi

Rasmus Gabriel Balling kunne have fyldt seks år på fredag, men det fik han aldrig lov til at fejre, fordi hans egen mor, Lise Balling, for snart 14 måneder siden kvalte sin lille fire-årige søn i deres hjem i 4. sals lejligheden på Strynøgade i Aalborg.

Klokken cirka 14.15 i dag blev der sat et nyt punktum i den tragiske sag, da Vestre Landsret i Viborg med dommerstemmerne 4-2 stadfæstede byrettens dom på 11 års fængsel til den lille, spinkle kvinde. Samtidig blev det fastslået, at Lise Balling fortsat skal afsone på den lukkede psykiatriske afdeling ved Aalborg Sygehus, fordi hun efter drabet er blevet psykisk syg og er selvmordstruet.

Hele historien: Mor dømt for at kvæle fireårig - 11 års fængsel

- Lise har det meget, meget skidt, og det ville på ingen måde give mening at sende hende i fængsel, siger den dømtes advokat, Peter Secher Schmidt, til Ekstra Bladet.

Statsadvokaten i Viborg repræsenteret af senioranklager Mie Haaning Andersen krævede fra den anden side af retslokalet, at Lise Ballings straf skulle skærpes til 14 år.

Mor erkender drab på Rasmus

Dræbte Rasmus´ far, Carsten Damgaard, havde taget turen fra sit hjem på Frederiksberg til ankesagen, som på ny ribbede op i det dybe sår over tabet af hans lille guldklump.

- Jeg er lettet over, at der nu er sat punktum. Hver dag det seneste år har været en kamp at komme igennem, siger Carsten Damgaard til Ekstra Bladet.

Gave og flag til Rasmus

Den 48-årige far kørte umiddelbart efter domsafsigelsen til Aalborg og sin lille søns gravsted.

- Vi har flag og gave med. Rasmus kunne være fyldt seks år på fredag, fortæller Carsten Damgaard, der ved hjælp af gode venner, familie og professionel behandling, trods alt, har kunnet holde sit liv på ret kurs siden drabet 16. december 2013.

Rasmus sad på skødet, da han blev kvalt

 

- Nogen gange har jeg haft lyst til at køre en bil ind igennem psykiatrisk afdeling i Aalborg, så jeg kunne komme af med hende (Lise). Den følelse og de tanker er heldigvis aftagende, for hun er jo i bund og grund en stakkel. Hvem tager ellers livet af en lille uskyldig dreng på fire år.

- Jeg får ikke Rasmus tilbage ved at hade hans mor, og Rasmus ville heller ikke have ønsket, at jeg skulle gøre hende fortræd, tilføjer Carsten Damgaard, der med sin nye kæreste har en papdatter på samme alder som sin dræbte søn.

Hun er ynkelig

Selv om Vestre Landsret brugte flere timer på igen at ribbe op i sagen, så er Carsten Damgaard aldrig blevet forvisset om, hvad der drev hans eks-kæreste og Rasmus´ mor ud i at tage livet af deres søn med sine bare næver.

- Jeg har aldrig forsøgt at tage Rasmus fra hende, men måske var hun angst for, at han selv ville foretrække at bo hos os. Rasmus var altid så glad for at være på Frederiksberg og sammen med sin jævnaldrende papsøster, siger Carsten Damgaard.

Rasmus' far: Nu vil jeg bare have min døde søn hjem

En grådkvalt Lise Balling var ifølge Ekstra Bladets oplysninger til stede i retslokalet i Viborg frem til frokost.

- Hun er ynkelig, jeg føler egentlig intet ved at se hende, og jeg har heller ikke vekslet et ord med hende. Hverken nu eller da sagen var i byretten, siger Carsten Damgaard, der fortsat nærer et stort ønske om, at Rasmus´ gravsted kan blive flyttet fra Aalborg til Frederiksberg.

I dommen blev der lagt vægt på en erklæring fra Retslægerådet, hvori det anbefales, at den 36-årige mor fortsat er indlagt på psykiatrisk afdeling ved Aalborg Sygehus. Det skal ske, indtil hun er kommet sig tilstrækkeligt over den psykiske sygdom, som fulgte i kølvandet af tragedien. Hvis hun senere erklæres rask, skal hun afsone resten af sin straf i et fængsel.

 

 

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.