Ingen sag mod afpressede mænd, der ville have sex med 14-årige

I dag startede retssagen i Glostrup, hvor fire unge er tiltalt for at afpresse mænd, der chattede med fiktive 14-årige på nettet

I dag startede retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for at afpresse mænd ved at lokke dem i sexfælder fra falske profiler af 14-årige piger.
I dag startede retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for at afpresse mænd ved at lokke dem i sexfælder fra falske profiler af 14-årige piger.
Følg Krimi

Retten i Glostrup, Ekstra Bladet

Retten i Glostrup tog i dag hul på en sag om afpresning og trusler.

Fire mænd på 19, 22, 25 og 28 år er tiltalt i sagen, hvor de på datingsiden Badoo.com lokkede mænd i sex-fælder ved at udgive sig som 14-årige piger. 

I alt faldt otte mænd for de falske profiler. Men i stedet for at mødes med pigerne for at få sex, blev mændene overrasket af de fire unge, der ifølge tiltalen stod klar med afpresning og trusler.

Lokkede mænd i sex-fælde med falske profiler af 14-årige piger

De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden den 21. januar. De var tydeligvis glade for at se hinanden, da de skiftevis mødte op i retten. De gav hinanden hånden og kyssede hinanden på kinderne, smilte og grinte kækt.

En kæreste til den ene og en ven af de tiltalte var mødt op som tilhører. De fik også et smil med på vejen fra de tiltalte.

Anmeldt af offer
Anklager Rune Rydik startede retsmødet med at læse tiltalen op. De fire er tiltalt for at have afpresset tre mænd og forsøg at afpresse endnu fem ofre.

Alle mænd havde chattet med de tiltaltes fiktive 14-årige pige på datingsiden Badoo.com. Mændene troede, de skulle mødes med pigen for at få sex, men i stedet mødte de mændene, som angiveligt skulle have afpresset og truet dem.

Politiet fik nys om sagen lørdag den 16. januar 2016 kl 11. Det første offer mødte op på politistationen med en anmeldelse om afpresning.

Manden fortalte, at han havde skrevet med en mindreårig pige på et telefonnummer, som politiet begyndte at undersøge.

De fik adgang til telefonens historik, hvilke numre der havde været i kontakt med telefonen tidligere, og politiet kunne nu aflytte den og følge med i nye smser. Det gav beviser nok til at lave en anholdelse den 20. januar.

Seksuelle sms'er
Politiet opdagede nye smser, som blev sendt til en anden mand. De fulgte med i en live sms-korrespondance, og brugte det til at lave en anholdelse, da parterne aftalte at mødes.  

Anklager Rune Rydik lægger vægt på, at manden konstaterede den unge alder i sms'erne, inden han vælger at mødes med det, han tror er en 14-årig pige.

- Sms'erne havde seksuel-karakter. Gerningstelefonen skrev til den ene mand: 'er du til analsex', hvor manden svarer, 'du er kun 14 år', siger anklager Rune Rydik, hvorefter han lidt hurtigt kommer over til den del, at manden siger ja til at mødes.

Han får også nævnt, at hjemmesiden, hvor de tiltalte havde lavet en falsk profil af en pige på 14 år, er en datingside for voksne mennesker, der er over 18 år.

Ingen sigtelse mod sex-lystne mænd
Mændene, der blev afpresset af fyrene, er ikke tiltalt for at ville have sex med de mindreårige piger.

Og retssagen nåede heller ikke at begynde, før en af de tiltalte højlydt ytrede sin mening om det til pressen.

- Intet retssystem overfor pædofile - de slipper for billigt, sagde han.

En af forsvarsadvokaterne, Mai-Britt Storm Thygesen spurgte i retten anklageren, hvorfor man ikke kørte en sag mod mændene.

- Politiet mener ikke, der har været grundlag for at lave en efterforskning, svarede anklager Rune Rydik.

De tiltalte blev tydeligt oprørte over anklagerens svar. De mumlede og kiggede på hinanden. Dommeren tyssede på dem.

Nægter sig skyldige
De tiltalte nægter sig skyldige i alle forholdene vedrørende afpresning.

Foruden sagen om afpresning har politiet også rejst tiltale i en række andre forhold. Herunder vold,tyveri af motorkøretøj og overtrædelse af våbenloven.

Sendte nøgenbilleder til ekskonen
Det første offer blev mødt af de fire mænd på Avedøre Station fredag den 15. januar 2016. Han skulle skaffe 50.000 kroner inden tirsdag, hvis han ville undgå repressalier som at blive skåret op eller blive offentligt hængt ud.  

Den 17. januar blev en anden mand, der også havde skrevet med den 14-årige fiktive pige, opsøgt på sin adresse af de tiltalte. De truede med at offentliggøre nøgenbilleder af ham, gå til politiet eller Ekstra Bladet. Offeret flygtede fra fyrene, hvorefter de tiltalte ringede og sendte korrespondance og nøgenbilleder til ekskonen.

De tiltalte nåede at afpresse en til, inden politiet anholdt dem den 20. januar.

I november sidste år afslørede politiet to mænd på 21 og 22 fra Aarhus, som lokkede en 23-årig københavner i en sex-fælde med en falsk 14-årig pige. Manden fik lokket den 14-årige pige hjem til sin lejlighed i København, men da det ringede på døren overfaldt to mænd den 23-årige og lagde ham i håndjern.

Afpresserne forlangte, at han hævede kontanter til dem, men det mislykkedes i løbet af natten, så han blev holdt fanget i håndjern indtil banken åbnede næste morgen, hvor den 23-årige hævede 95.000 kr., som han gav afpresserne.

Politiet mener, at de to aarhusianere også havde 'gang i' flere andre ofre, men tiltalen er ikke klar endnu.

***

Den seksuelle lavalder er i Danmark 15 år, og personer kan straffes med fængsel for at bryde sig imod det. Drejer det sig om to jævnaldrende, der begge ønsker at have sex, er der ingen straf. Er der derimod en aldersforskel, kan personen over 15 år blive dømt alligevel.

Kilde: sexlinien.dk

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.