Ingen sammenhæng mellem bombetrusler i Odense

Fyns Politi oplyser, at der ikke er noget der tyder på, at den samme mand står bag to bombetrusler i Odense

En 48-årig mand har erkendt at stå bag en bombetrussel mod Rosengårdscentret(Foto: Nicolai Brix)
En 48-årig mand har erkendt at stå bag en bombetrussel mod Rosengårdscentret(Foto: Nicolai Brix)

Tirsdag eftermiddag indtelefonerede en 48-årig mand en bombetrussel mod Rosengårdscentret i Odense. Manden blev hurtigt anholdt, og han erkendte at stå bag truslen, men politiet fik mistanke om, at manden også kunne være skyldig i en bombetrussel mod Odense Banegård i fredags.

Det er der dog ikke længere noget, der tyder på, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Mere end 30.000 julerejsende blev ramt af bombetrussel mod Odense Banegård (Foto: Robert Wengler) Krimi Politiet: Anholdt mand kan stå bag flere bombetrusler

Anklageren i sagen, senioranklager Marina Moltke-Leth, uddyber over for Ekstra Bladet, at man ikke finder det sandsynligt, at det er den samme gerningsmand.

- Ud fra de tekniske oplysninger, er der ikke noget, der tyder på, at det er samme gerningsmand. Vi er gået efter nogle tekniske spor for at se om, der er noget, der kan sammenkoble de to sager, men det er der ikke, siger Marina Moltke-Leth.

To personer er anholdt efter en bombetrussel mod Rosengårdscentret i Odense (Arkivfoto: Nicolai Brix) Krimi To anholdt efter bombetrussel mod storcenter

Droppede grundlovsforhør
Den 48-årige mand skulle have været fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag, men det blev droppet, da der ifølge Marina Moltke-Leth, ikke var grundlag for en varetægtsfængsling.

- Der er en række betingelser i retsplejeloven, der skal være opfyldt, før der kan ske varetægtsfængsling. Disse betingelser er ikke tilstede i denne konkrete sag, og derfor vil han ikke blive fremstillet for en dommer i dag, siger Marina Moltke-Leth ifølge pressemeddelelsen og uddyber:

- Det er ikke det samme som at sige, at personen ikke skal straffes, han skal bare ikke fængsles lige her og nu, siger hun.

Sagen betragtes ifølge Fyns Politi som færdigefterforsket og fuldt opklaret.

- Manden har erkendt, at det var ham, der ringede til politiet og fremsatte truslen. Sagen kommer i retten på et senere tidspunkt, hvor den bliver afgjort, slutter Marina Moltke-Leth

Samfund Bombetrussel i Odense efterlader DSB med kæmperegning