Internationalt efterlyst drabsmand stoppet i Danmark: 'Han har en meget kort lunte'

En svensk mand blev lørdag anholdt ved den danske grænse. Søndag var han i retten, da anklager ønsker ham varetægtsfængslet

Lørdag stoppede grænsekontrollen i Rødby en svensk registreret bil med to personer, hvoraf den ene viste sig at være internationalt efterlyst for skuddrab.

Den efterlyste, der er svensker, befandt sig søndag morgen i retten i Nykøbing Falster, hvor anklager Charlotte Larsen ønskede ham varetægtsfængslet med henblik på udlevering til Sverige.

- Formålet er at varetægtsfængsle ham med henblik på udlevering. Beslutningen er ikke truffet endnu, det er noget politidirektøren i Sydsjælland afgør. Den afgørelse kan den sigtede så bede om at få afgjort i retten, siger Charlotte Larsen til Ekstra Bladet.

Derfor mener anklageren, at der kan gå alt fra en dag til tre uger, før drabsmanden bliver udleveret til Sverige.

Kronraget med kort lunte
Ekstra Bladet havde en mand på stedet, da den sigtede ankom til retten i en WW Passat sammen med to civile betjente.

Han fortæller, at det var en høj og bred mand, der steg ud af bilen iført håndjern. Han var kronraget og en smule mørk i huden.

Han var iført blå jeans, kondisko og  en sort jakke med hætte. Anklager Charlotte Larsen kan desuden fortælle, at der er tale om en mand i 30'erne.

På et tidspunkt reagerer manden voldsomt, da han tror, at Ekstra Bladets reporter er ved at tage billeder af ham, fordi reporteren roder med sin telefon.

Der må flere betjente til for at holde ham tilbage.

Et par af dem beder efterfølgende reporteren om at holde sig på afstand, da den tiltalte ifølge betjentene har 'en meget kort lunte', og politiet gerne vil undgå at bruge peberspray.

Anklager Charlotte Larsen havde bedt om, at grundlovsforhøret skulle foregå bag lukkede døre, da sagen stadigvæk efterforskes i Sverige. Der er endnu én efterlyst person på fri fod.

Charlotte Larsen havde ikke yderligere kommentarer til Ekstra Bladet, da det er en sag for de svenske myndigheder.