Internettet raser over denne mand: Løftede hund i halsgreb

Manden er nu anholdt og sigtet for dyrplageri efter video med mishandlingen gik viralt. Se videoen herunder

Cliff Cyrs mishandling af hunden Lulu har gjort folk rasende. Få hele historien her. Video: WCAX/Kamera One

Når et parforhold går i stykker, er det ofte børnene eller kæledyrene det går ud over.

Denne regel gjorde sig også gældende i en bitter sag mellem et tidligere kærestepar fra Rutland County i den amerikanske delstat Vermont, hvor uoverenstemmelserne endte med at gå ud over hunden Lulu. Det beretter lokalmediet WCAX.

Efter Cliff Cyr og Joanna Drew gik fra hinanden, blev Lulu boende hos Cliff Cyr. Joanna Drew blev dog boende meget tæt på sin tidligere partner, da hun flyttede ind hos sin veninde Christa Housman i samme bygning.

Da den 13 år gamle puddelhund på egen hånd kiggede forbi hos Christa og Joanna, var det dog mere end Cliff Cyr kunne håndtere.

- Han kommer op på verandaen, tager halsgreb på hunden og løfter den op med én hånd. Og hans ansigtsudtryk er nærmest som om han nyder det, fortæller Christa Housman om Cliff Cyrs reaktion på Lulus uanmeldte besøg.

Farvel til Lulu
Housman filmede hele episoden med sin telefon og tilkaldte politiet, som derfor kunne se mishandlingen af Lulu på video da de ankom. Og her var man ikke i tvivl:

- Fra et juridisk synspunkt, baseret på hvad jeg så i videoen, har vi udformet en anklage for dyrplageri og gadeuorden, som er sendt til anklageren, udtaler politimester Christopher Brickell.

Men historien slutter ikke her. Ifølge politiet har Lulu ikke været til dyrlægen siden 2010, hun har ikke modtaget de påkrævede vacciner og er desuden ikke registeret i byens register.

Lulu blev derfor overdraget til det lokale dyreværn, hvor hun stadig opholder sig.

WCAX kan berette at hun har det godt, og at dyreværnet håber at finde et nyt hjem til hende.

'Han skal smage sin egen medicin'
Lulus ubehagelige møde med sin ejer har fået sindet i kog hos mange.

Christa Housmans video er på bare to dage blevet delt mere end 1000 gange på Facebook.

På WCAX.com har flere kommenteret, at Cliff Cyr bør få samme behandling som hunden, og en enkelt skriver endda, at han bør aflives.

WCAX har også forsøgt at indhente Cyrs version af historien. Han stak dog af, da han så journalisterne.