Annonce:
Annonce:

Interpol advarer Europa mod 173 IS-selvmordskrigere

Interpol har rundsendt en liste med 173 krigere fra IS, som kan være trænet til at udføre hævnangreb i Europa

Annonce:
Følg Krimi

Interpol har delt en liste over 173 mistænkte krigere fra Islamisk Stat (IS), som organisationen for internationalt politisamarbejde mener kan være blevet trænet til at udføre selvmordsangreb i Europa som hævn for gruppens militære nederlag i Mellemøsten.

Det skriver den britiske avis The Guardian lørdag.

Listen er udarbejdet af det amerikanske efterretningsvæsen ud fra oplysninger, som er blevet indhentet "via pålidelige kanaler" under offensiven mod Islamisk Stats områder i Syrien og Irak.

Europæiske myndigheder er bekymrede for, at flere selvmordskrigere vil søge mod Europa på egen hånd, i takt med at IS' selvudråbte kalifat kollapser.

Ifølge The Guardian, som er i besiddelse af alle navnene, er der dog ingen beviser for, at nogen af de 173 personer endnu har krydset grænsen til Europa.

Listen er sendt til Interpols generalsekretariat 27. maj.

Annonce:

Den definerer gruppen af krigere som personer, der "kan være trænet til at bygge og placere improviserede eksplosive anordninger for at forårsage dødsfald og skader".

Samtidig vurderer Interpol, at de 173 mistænkte krigere "er i stand til at rejse internationalt for at deltage i terroraktiviteter".

I en note vedhæftet den liste, der er sendt til Italien, forklarer Interpol, hvordan organisationen har fundet frem til navnene.

- Personerne er blevet identificeret ved hjælp af materialer, der er blevet fundet på IS' skjulesteder. Det tyder på, at disse personer er villige til at begå et selvmordsangreb eller dø som martyrer for at støtte islam, står der i notatet.

På listen er opført de mistænktes navne, datoen for rekrutteringen til IS, sidste sandsynlige adresse - herunder den moské, de er kommet i - deres mors navn samt eventuelle billeder.

Til hver af krigerne er der oprettet et id for at sikre, at samtlige medlemslande i Interpol-netværket kan integrere oplysningerne med lokale databaser.

Interpol har desuden anmodet sine nationale samarbejdspartnere om enhver oplysning, de måtte have om navnene på listen.

I 2015 vurderede FN, at der var 20.000 udenlandske krigere i Irak og Syrien. Af disse var 4000 fra Europa.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: