Interpol-eftersøgt stadig på fri fod efter 24 år

Han har været eftersøgt for drab i mere end 24-år, og er fortsat som sunket i jorden. Nyt tv-program har sat jagten ind for at finde ham

Følg Krimi

Han er mistænkt for drabet på den kun 18-årige Kirsten Larsen, som han ifølge politiet slog ihjel den 18 oktober 1991 i Viborg. Ingen har set ham siden, og trods en efterlysning via Interpol er Abdelghani El Yazghi stadig på fri fod.

Drabet finder sted en fredag aften. Kirsten Larsen har været i byen med nogle veninder, og bevæger sig omkring kl. 02.45 på vej hjem ad mod sin kærestes lejlighed. På vejen bliver hun slået ned bagfra med en genstand, der giver hende kraniebrud. Fire dage senere dør hun af sine kvæstelser.

Flere vidner har umiddelbart efter drabet, set den dengang 31-årige marokkaner gå rundt i byen med Kirsten Larsens jakke på. Drabet var ifølge politiet helt uprovokeret og tilfældigt.

Tre måneder efter drabet bliver Abdelghani El Yazghi efterlyst via Interpol, og politiet sender en arrestordre til Marokko, hvor de mener, at han opholder sig.

Pædofil interpol-eftersøgt blev fundet af tv-hold

I følge Abdelghani El Yazghis familie som Ekstra Bladet besøgte i Marokko i 1995, så kom han tilbage til sin familie, og boede hos dem i et helt år inden han flygtede videre, og bad familien om aldrig at opsøge ham igen. Han fortalte dog angiveligt aldrig sin familie om drabet på Kirsten Larsen.

Abdelghani El Yazghi har altså levet på flugt fra politiet i 24 år, og  tilmed med en sigtelse for drab over hovedet. Nu har et tv-hold fra Kanal 5, med den tidligere politimand Kristian Bech i spidsen, sagt jagten ind på den marokkanske drabsmanden.

I en række programmer har Kristian Bech sat sig for at opsøge nogle af de kriminelle, som Danmark har efterlyst via Interpol. I næste afsnit, som sendes i morgen kl. 21.00 på Kanal 5, går jagten ind på Abdelghani El Yazghi. Først leder Kristian Bech i London, men et tip leder ham videre til Marokko.

Eftersøgning på Abdelghani El Yazghi var en særlig oplevelse for Kristian Bech, der endte med selv at blive jagtet som forbryder.

- Det var helt vildt. Jeg tror ikke helt, at jeg på forhånd havde forstået, hvad det vil sige at snuse rundt i en diktaturstat som Marokko. Vores hjælper havde godt nok sagt at det kunne blive en grim oplevelse, men man forstå det nok først selv når man står i situationen.

Det viste sig at Kristian Bech og hans hold blev holdt øje med, fordi de filmede uden tilladelse, og alle deres personlige papirer blev udleveret til myndighederne.

- Det var en speciel oplevelse at komme derned for at finde en formodet morder, og så lynhurtigt selv ende som forbryder. Der var vi godt nok pressede, forklarer Kristian Bech.

 
Ekstra Bladet besøgte familien i Marokko
Ekstra Bladet besøgte i 1995 Abdelghani El Yazghis familie i Meknés i Marokko. De fortalte dengang, at de havde givet Abdelghani El Yazghi 3000 US dollers, til at rejse til Sverige for i 1991, for at forsøge at finde et arbejde og skabe sig en ny fremtid der, fordi han ikke kunne få arbejde i Marokko.

Abdelghani El Yazghi rejste hjem igen allerede efter tre måneder. Han havde brugt alle pengene på at holde ferie, fordi han ikke kunne finde et arbejde i Sverige, fortalte familien.

- Først efter et år forsvandt han fra vores hjem. Hvorfor skulle vores søn vende tilbage til os, hvis han havde gjort sådan noget? Det forstår vi ikke, forklarede Abdelghani El Yazghis forældre der nægter at tro på, at deres søn skulle være drabsmand.

Forældrene fandt det ikke mistænkeligt at deres søn forlod dem, og bad dem om aldrig at opsøge ham. Ekstra Bladets journalist der besøgte familien, fortæller at moderen ikke virkede ked af ikke at have hørt fra sin søn, og at man på hendes reaktion og forsvarstale fornemmede, at hun godt vidste hvor hendes søn var.

- Min søn sagde: kig ikke efter mig, jeg forlader jer, fortæller moderen om sønnens sidste farvel.

Da Ekstra Bladet var i Marokko, havde vi allieret os med en tolk, der skulle oversætte under mødet med familien. Ekstra Bladets journalist tændte diskret en diktafon, for senere at få oversat lydfilen af en anden person.

Den nye oversætter kan høre på lydfilen, at tolken forklarer familien, at de ikke må fortælle, at han har været forbi dem tidligere og advaret familien om Ekstra Bladets besøg. Ekstra Bladets journalist er overbevist om, at Abdelghani El Yazghi havde været hos forældrene, hvis ikke han var blevet advaret af tolken.

Familien fortalte i 1995, at politiet løbende kom forbi og undersøgte om Abdelghani El Yazghi var på adressen.

Politi: Vi leder stadig efter ham
Politiinspektør hos midt- og vestjyllands politi, Ole Henriksen fortæller, at man løbende henvender sig til de marokkanske myndigheder, for at sikre at der fortsat bliver ledt efter Abdelghani El Yazghis. Mere kan de ikke gøre forklarer han.

- Vi har ikke ret til at rejse udover de danske grænser og efterforske eller hente nogen hjem. Vi gør, hvad vi kan gøre, og er løbende i kontakt med de marokkanske myndigheder, fortæller Ole Henriksen.

Se om tv-holder og Kristian Bech finder Abdelghani El Yazghi onsdag kl. 21.00 på Kanal 5.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.