Iraner sigtet: Fotos og video skulle bruges til drab

Den iranske føringsofficer, som mandag blev fængslet in absentia, modtog fotos og video, som skulle bruges til planlægning af drabsforsøg

Video: Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Fotos og videomateriale, der viser en eksil-iraners bopæl i Danmark, blev ifølge retsdokumenter fra Roskilde Byret sendt til den iranske føringsofficer, som mandag blev fængslet in absentia.

Det skriver DR.

Billederne og videoen skulle ifølge politiet bruges til den iranske efterretningstjenestes planlægning af drab på eksil-iraneren.

I forvejen er en 40-årig mand med norsk-iransk baggrund sigtet for at have medvirket til at forberede samme drabsforsøg.

Blandt andet skal han have fotograferet et boligområde. Desuden sigtes han for at have bistået en fremmed efterretningstjeneste på dansk jord. Han har siddet fængslet i Danmark i næsten et år og nægter sig skyldig.

Bliver svært
Den iranske føringsofficer befinder sig ikke i Danmark, og selvom han efter mandagens fængsling kan efterlyses internationalt, erkendte PET-chef, Finn Borch Andersen, på mandagens pressemøde, at det bliver svært at få ham til landet.

- Det er klart, at det nok ikke er verdens letteste sag, sagde Finn Borch Andersen.

Tre personer sigtes for spionage for Saudi-Arabien

Foruden føringsofficeren blev tre mænd mandag sigtet for spionage i Danmark til fordel for Saudiarabien.

Spionagen skulle være foregået mellem 2012 og 2018, og de tre er ledende medlemmer af organisationen ASMLA, som ifølge Iran er en terrororganisation.

De nægter sig skyldige.

Sigtet for spionage: Nægter sig skyldige

'Mistænkelig mand' anholdt nær retsbygning

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind