IS: Vi har henrettet gidsel

Islamisk Stat siger på deres radiokanal, at de har henrettet det japanske gidsel Haruna Yukawa

IS har henrettet japansk gidsel. (Foto: AP)
IS har henrettet japansk gidsel. (Foto: AP)

Islamisk Stat har på deres radiokanal sagt, at de har dræbt det japanske gidsel Haruna Yukawa, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Islamisk Stat har gjort alvor af sin trussel... De har henrettet det japanske gidsel Haruna Yukawa, efter at deadlinen er overskredet, siger gruppen på deres radiokanal Al-Bayan ifølge AFP.

Lørdag havde organisationen lagt en video op på deres twitter-profil, hvor de viste det andet japanske gidsel Kenji Goto, der holdt et frygteligt billede af en halshugget krop, der angiveligt var Haruna Yukawa.

Løslad terrorist
På videoen fortæller Kenji Goto, at også han vil blive henrettet, hvis ikke Jordan løslader den kvindelige terrorist Sajedah Rishawi.

Terror Mislykket terrorenke i bytte for japansk gidsel

Siden lørdag har de forskellige myndigheder arbejdet intenst på at verificere oplysningerne i videoen. Japans premierminister Shinzo Abe var tidligt søndag ude at sige, at han anså videoen for at have være 'troværdig', men at han endnu ikke kunne sige noget med sikkerhed.

Den amerikanske præsident Barack Obama var også med en udtalelse, hvor han fordømte den formodede henrettelse i meget klare vendinger.

- USA fordømmer på det kraftigste det brutale mord på den japanske statsborger Haruna Yukawa begået af terroristgruppen ISIL, sagde Obama lørdag.