Iskoldt: Tyve løber med hæveautomat midt i åbningstiden

Gerningsmændene kørte automaten væk på en sækkevogn foran måbende kunder og personale. Se det frække tyveri herunder

Se det iskolde tyveri her

Udtrykket 'frækkere end politiet tillader' er yderst passende til at beskrive det tyveri, som en tobaksforretning i New York blev udsat for søndag, hvor to tyve ifølge CBS News stak af med en hæveautomat midt i åbningstiden.

Med en pistol og en sækkevogn dukkede de to tyve op i forretningen først på eftermiddagen, hvor den ene - iført styrthjelm - først købte en sodavand og en lottokupon, mens anden 'tabte' nogle småpenge på gulvet ved siden af forretningens hæveautomat.

- Han ville se om den var boltet til gulvet eller ej, siger ekspedient i forretningen Harjeet Singh.

Det viste sig at automaten ikke var boltet fast, og derfor kunne de to tyve hurtigt hive en sækkevogn ind i forretningen og køre væk med hæveautomaten foran måbende kunder og personale.

- Jeg skyndte mig hen til den ene, jeg troede måske jeg kunne stoppe ham, men pludselig så jeg pistolen, forklarer Harjeet Singh.

De to tyve stak med automaten og de 7700 dollar den indeholdte, svarende til cirka 51.000 kroner, i en ventende flugtbil.

Politiet fandt senere hæveautomaten brudt op, og returnede den til tobaksforretningen. De to gerningsmænd har man endnu ikke fundet.