Islamisk Stat har taget nordmand som gidsel

Norges udenrigsministerium forsøger netop nu at få bortført nordmand frigivet

En norsk statsborger er blevet bortført af Islamisk Stat i Syrien, siger den norske statsminister, Erna Solberg, til NTB.

Det norske udenrigsministerium har nedsat en krisestab, som har arbejdet med sagen i længere tid. Både politiet og forsvaret har deltagere med i krisegruppen, skriver NTB.

- Dette er en alvorlig og kompliceret sag. Målet for vores indsats er at få vores statsborger sikkert hjem til Norge, siger Solberg, som indkaldte til et pressemøde om sagen sent onsdag aften.

Det amerikanske nyhedsbureau AP citerer Islamisk Stat for at sige, at nordmanden blev taget til fange sammen med en kinesisk statsborger.

Den militante islamistiske gruppe skal have krævet løsepenge for de to gidsler. Gruppen skal også have offentliggjort fotos af de to personer iklædt gule fangedragter.

I Islamisk Stats netavis Dabiq hed det onsdag, at de to gidsler er 'til salg'. I avisen er der anført et telefonnummer, hvis nogen vil betale løsepenge.

De norske politikere står midt i en valgkamp, men nyheden om kidnapningen af den norske statsborgers, har fået både den norske statsminister og finansminister Siv Jensen til at droppe en planlagt partileder, der skulle være sendt på NRK.

Der er ingen oplysninger om, hvor eller hvornår de to blev taget til fange.