It-supporter fængslet: Afsløret med våben, sprængstoffer og skunk

It-supporter fængslet: Afsløret med våben, sprængstoffer og skunk

Politiet fandt blandt andet en maskinpistol af mærket Scorpion i lejligheden, hvor den nu varetægtsfængslede bor. Foto: Per Rasmussen. Indsat arkivfoto: Johnny Frederiksen
Politiet fandt blandt andet en maskinpistol af mærket Scorpion i lejligheden, hvor den nu varetægtsfængslede bor. Foto: Per Rasmussen. Indsat arkivfoto: Johnny Frederiksen

I et lukket grundlovsforhør ved retten i Næstved er en 24-årig it-supporter varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for overtrædelse af blandt andet våbenloven.

Inden dommer Kirsten Linde lukkede dørene, sagde den sigtedes forsvarer:

- Min klient kan erklære sig skyldig.

Da politiet ransagede den 24-åriges lejlighed på 4. sal i en ejendom i Næstved, fandt betjentene udover et brugbart skunklaboratorium også en maskinpistol af mærket Skorpion, en 4 mm revolver, ammunition, 400 gram sprængstof, flere ulovlige knive samt et knojern.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, er den 24-årige tilsyneladende kun en lille fisk i sagen, hvor politiet venter flere anholdelser. Manden har tilsyneladende blot opbevaret sprængstoffet og de mange våben for mere hårdkogte elementer i miljøet.

Teori: Opbevarede våben for andre
- Vi har en teori om, at de ting, vi har beslaglagt, kan være opbevaret for andre. Det er noget af det, vi nu skal tale med den fængslede om, siger politikommissær Bent Ludvigsen, chef for organiseret kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at politiet under ransagningen af den 24-åriges lejlighed kun fandt små mængder skunk.

- Hvad med de 400 gram sprængstof. Var der fare for ejendommens øvrige beboere?

-Det er et godt spørgsmål. Det er noget, politiets sprængstofeksperter nu skal klarlægge. Men umiddelbart var der ingen fare, fordi vi ingen detonatorer fandt. Jeg tør heller ikke sige, hvor meget skade 400 gram af det pågældende sprængstof kan anrette, hvis det ryger i luften, siger Bent Ludvigsen.

Ekstra Bladet har talt med flere beboere i ejendommen, hvor den 24-årige bor.

-Jeg er målløs. Jeg fatter det ikke. Han er en meget venlig ung mand. Altid sød og smilende, når man møder ham. Jeg har heller ikke observeret nogen mystisk trafik i opgangen. Men da vi ikke har låst entredøren i dagtimerne, kan alle og enhver jo gå ud og ind, siger en underbo.

- Det er da lidt uhyggeligt, hvis en af opgangens beboere ligger inde med sprængstoffer. Det havde jeg slet ikke troet om ham. Han virker flink og rar, siger en anden.

Der er ikke noget at sige til, at beboerne er overraskede. Den 24-årige ligner langt fra en mand med en kriminel løbebane bag sig.

I retten optrådte den spinkle mand i grå hættetrøje, knæbukser og bare underben i kondisko.