Italien redder over 2100 emigranter ud for Libyens kyst

Ombordværende på 12 fartøjer er reddet af den italienske kystvagt i Middelhavet mellem Libyen og Italien

I alt 2164 emigranter i 12 forskellige både er søndag blevet reddet i farvandet mellem Libyens kyst og den italienske ø Lampedusa, citeres den italienske redningstjeneste for i italienske medier.

Alle passagererne om bord på bådene blev hjulpet i sikkerhed i en omfattende redningsaktion, som blev udført af den italienske kystvagt med hjælp fra andre fartøjer, heriblandt et flådefartøj og flere fragtskibe i nærheden.

Redningsaktionen finder sted samme dag, som Italien siger, at dets ansatte på ambassaden i Libyen bliver trukket hjem, og de italienske operationer indstilles på grund af forværringen af sikkerhedssituationen i det voldshærgede land.

Omkring 520 migranter er søndag aften om bord på et italiensk flådefartøj, oplyser tv-stationen TGcom24's website.

Flere end 900 andre emigranter blev samlet op af kystvagten og toldmyndighedernes fartøjer, mens de resterende blev reddet af forskellige skibe i området, siger tv-stationen.

Det italienske transportministerium siger, at nogle af kystvagterne er blevet truet af fire bevæbnede mænd tidligere på dagen. De nærmede sig dem i speedbåde, der kom fra den libyske kyst.

De kalasjnikov-bevæbnede mænd tvang redningsfolkene til at tilbagelevere en båd, der var blevet tømt for migranter, skriver ministeriet i en erklæring.

Sidste år omkom flere end 3200 mennesker under forsøg på at nå Italien i båd fra Nordafrika. FN har beskrevet sejladsen som en af de farligste ruter i verden.

Omkring 600 migranter i seks gummibåde blev fredag reddet af den italienske kystvagt og handelsskibe omkring 80 kilometer fra den libyske kyst.

Men en større tragedie i sidste uge omkom flere end 300 migranter i Middelhavet, da deres overfyldte gummibåde kollapsede og sank i et voldsomt uvejr.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter