Jacob forsvandt for 27 år siden: Nu er han fundet død

Specialister har bekræftet, at der er tale om Jacob Wetterling, der blev bortført for 27 år siden af en endnu ukendt gerningsmand

Jacob Wetterling forsvandt, da han var ude at cykle med sin bror og en ven. FOTO: National Center for Missing and Exploited Children.
Jacob Wetterling forsvandt, da han var ude at cykle med sin bror og en ven. FOTO: National Center for Missing and Exploited Children.
Følg Krimi

I 1989 forsvandt den 11-årige dreng Jacob Wetterling under en cykeltur med sin bror og en ven i Minnesota i USA. En maskeret og bevæbnet mand greb fat i Jacob og tog ham med. Nu er Jacob fundet. Det skriver CNN.

Jacobs bror og ven blev truet af manden til at løbe ind i skoven, og ingen har set Jacob siden.

- Vore hjerter er knust. Vi har ingen ord, skriver Jacobs mor, Patty, i en sms til CNN. Det er den første kommentar, der endnu er kommet fra forældrene, efter liget af Jacob blev fundet.

Havde ikke nok beviser
Ifølge politiet i Minnesota har specialister bekræftet, at der er Jacobs lig, som ifølge AP er fundet af 'en person, som er interessant for efterforskningen'.

Ingen er endnu sigtet i sagen, men sidste år blev den dengang 52-årige Daniel Heinrich, der nægter sig skyldig, anholdt af politiet, der mistænkte ham for at være gerningsmanden. Heinrich var sigtet for besiddelse af børneporno, men politiet havde ikke nok beviser til at få ham dømt.

Heinrich var allerede i 1990 i myndighedernes søgelys, og han blev afhørt i sagen flere gange. Han overdrog sine sko og bildæk til politiet, der konstaterede, at deres aftryk stemte overens med spor, der blev fundet tæt på stedet, hvor Jacob Wetterling blev bortført.

Kidnappet for 26 år siden: Nu er der håb for familien

Mor blev fortaler
Efter Jacob blev bortført, skabte hans mor, Patty Wetterling, flere foreninger med hjælp til forældre, der får bortført et barn.

Hun startede blandt andet 'Jacob Wetterling Resource Center', og hun var med til at opbygge 'Team HOPE', der står for 'Help Offering Parents Empowerment', og som er et mentorprogram for forældre i lignende situationer.

Jacobs forældre har flere gange fortalt offentligheden om Jacob, der havde rørt hele byen, og han blev omtalt mange år efter kidnapningen.

- Jakob var en sjov, aktiv, atletisk, venlig, og en 11-årig dreng, der elskede jordnøddesmør og fodbold. Men han var mest kendt for sin sans for retfærdighed, sagde Patty i 2014.

Jacobs forældre Patty og Jerry. FOTO: Craig Lassig/AP
Jacobs forældre Patty og Jerry. FOTO: Craig Lassig/AP

Skrev brev til 38 års fødselsdag
I februar ville Jacob være blevet 38 år, og i den forbindelse skrev Patty Wetterling et brev til sin søn, som senere blev offentliggjort.

- Fødselsdage burde handle om fester, hatte, kage, is, syngende venner og gaveønsker. Men sådan er det heller ikke i år. Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne kramme dig! Jeg har set båndet fra din sidste fødselsdagsfest igen og igen, skriver hun blandt andet i det lange brev.

- Du skal vide, at siden du blev taget fra os, har folk overalt ledt efter dig, bedt for dig og håbet på, at du har det godt, og at jeg kan få svar. Sidste efterår, efter 26 år, kom der muligvis nyt, og det blev den næststørste nyhed i medierne. Det er ret vildt efter 26 år. Folk tænker på dig. Der er flere gode mennesker end onde mennesker i verden, og folk håber stadig.

- Nu igen 17. februar vil vi tænde lysene, lave dine livretter og takke Gud for at give os dig som gave. Vi elsker dig, Jacob, og vi vil aldrig holde op med at lede efter dig.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag