Jæger sigtede efter sneppe - skød svoger i hovedet

En 65-årig mand fra Nordjylland risikerer en større bødestraf efter vådeskudsulykke under en jagt sidste efterår

Skovsneppen er et yndet jagtbytte men den er svær, fordi den er lynhurtig til at skifte retning. Modelfoto: Jyllands Posten
Skovsneppen er et yndet jagtbytte men den er svær, fordi den er lynhurtig til at skifte retning. Modelfoto: Jyllands Posten
Følg Krimi

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk

To erfarne jægere havde aftalt, hvor de hver især skulle stå, da de 29. oktober sidste år gik på sneppe-jagt. Men aftalen har tilsyneladende været noget uklar.

I hvert fald gik det galt, da den ene af de to - en 65-årig mand fra Nordjylland -  skød efter en sneppe op ad en skråning med et tæt buskads og i modlys. I stedet for sneppen ramte han sin svoger med adskillige hagl på kroppen samt i halsen og hovedet.

Det skriver Nordjyske, som mandag har dækket retssagens begyndelse i retten i Aalborg.

Ikke med vilje
Den 65-årige erkender, at han har overtrådt jagtlovens paragraf 22 stykke 1 nummer to, der siger, at 'Ingen må jage på en måde, der skader personer, husdyr eller genstande eller udsætter personer for nærliggende fare for at blive skadet'.

Til gengæld nægter han sig skyldig i straffelovens paragraf 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse.

De to mænd var i retten uenige om, hvorvidt skudofferet nu også stod på det aftalte sted, eller om han havde flyttet sig, og anklager Lotte Nielsen anførte, at selv om han selvfølgelig ikke ramte sin svoger med vilje, burde den 65-årige have sikret sig, hvor manden stod, før han skød.

Har stadig hagl i halsen
Lotte Nielsen kræver den tiltalte idømt en bøde på mellem 5000 og 10.000 kroner. Dertil kan komme et erstatningskrav, men det er ikke opgjort endnu.

Den ramte svoger var indlagt på intensiv i 14 dage og var efter udskrivelsen sygemeldt i to måneder. Han har stadig seks hagl siddende i blandt andet halsen, som ikke kan opereres ud, oplyste anklageren.

Der ventes dom i løbet af en uges tid.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+