Jægersoldat blev misbruger og kriminel

Magnus Hansson er blandt de fem jægersoldater, hvis portræt er blevet vendt om i vanære. Nu åbner han op om sit livs nedtur

Magnus Hansson i Afghanistan før natmission med kolleger fra Jægerkorpset. Foto: ’Altid fremad’
Magnus Hansson i Afghanistan før natmission med kolleger fra Jægerkorpset. Foto: ’Altid fremad’

Den tidligere jægersoldat  Magnus Hansson afslører i ny bog, hvordan ptsd (post traumatisk stress syndrom, red.) gjorde ham til medicin-misbruger, mens han var udsendt med Jægerkorpset i Afghanistan.

Afhængigheden af det morfin-lignende præparat fentanyl fik ham ifølge bogen 'Altid Fremad' til at stjæle fentanyl-slikkepindene fra Jægerkorpset på Flyvestation Aalborg.

Forbruget af det potente stof begyndte på mission i Afghanistan på grund af smerter i ryggen, men fortsatte ifølge bogen, fordi det fik de sorte skyer i sindet til at forsvinde for den unge soldat.

Men hans tyveri af 'slikkepinde' blev opdaget, og Magnus Hansson fik 1. marts 2016 60 dages betinget fængsel ved retten i Hjørring.

- Okay, nu ender dit liv helt fucked. Du er på vej i rendestenen, skriver han i bogen om sine tanker fra retssalen.

Læs hele historien om Magnus Hanssons tid i Jægerkorpset og hans nedtur her:

Jægersoldatens store nedtur: Endte som dømt misbruger

Jægersoldaten fik kort efter endnu en dom, og derouten synes næsten total for den tidligere elitesoldat. En sen aften i Aalborg redder han livet for en ung mand, der er stukket ned under en bytur. For et menneske uden selvtillid er det stort, skriver han i 'Altid fremad'.

Udtrapning af medicinen, bogprojektet, et tilbud om at blive en af fire instruktører i tv-programmet 'Korpset', hvis anden sæson begynder 31. januar på TV2, og en flytning til Fyn får i hovedtræk den sympatiske eks-jægers liv tilbage på sporet.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal efterfølgende. Men jeg har valgt at lægge alt frem, så det forhåbentlig kan hjælpe andre, der har ptsd eller noget lignende. Mit største ønske nu er at hjælpe andre i samme svære situation, som jeg har stået i. 

'Altid fremad' udkommer 1. februar på Politikens Forlag. Forfatterne er Magnus Hansson og journalist Morten Hausborg.

Alt om dramaet i Jægerkorpset: Fem mand vanæret

Jægersoldaten: Ingen kvinder kunne udføre mit job