Jagten på Louises morder: Politiet kigger på lignende drab i udlandet

Over 60 knive er blevet undersøgt i forbindelse med drabet på den gravide Louise Borglit. Hendes morder er på fri fod på ottende måned

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst)

Fredag 4. november sidste år blev den højgravide Louise Borglit på voldsomste vis taget fra sine nærmeste.

Den 32-årige makeup-tekniker luftede sin søsters hund, da en gerningsmand med flere knivstik jog livet ud af den unge kvinde.

På ottende måned er hendes ukendte morder på fri fod og i forsøget på at stramme nettet om gerningsmanden har efterforskerne ved Københavns Vestegns Politi blandt andet gennemgået lignende drabssager og overfald i udlandet. 

Det fortæller efterforskningsleder Ole Nielsen til Ekstra Bladet.

- Det er hovedsageligt nabolande til Danmark vi har henvendt os til og spurgt, om de har haft sager, hvor offeret er blevet stukket ned på samme måde, siger Ole Nielsen.

- Men det har desværre ikke givet os noget endnu.

Regnen har ødelagt meget
Det var et ældre ægtepar, som den kolde novemberaften klokken 19.15 alarmerede politiet om fundet af den livløse kvinde i Elverparken i Herlev. I den silende regn, som den aften holdt flere af byens indbyggere indendørs, forsøgte parret forgæves at kæmpe for Louises liv.

På trods af at politiet kun få minutter efter drabet kunne sikre gerningsstedet og begynde de tekniske undersøgelser, har efterforskningen ifølge efterforskningslederen været stærkt hæmmet af en række udfordringer.

- De tekniske spor i den her sag har voldt os mange problemer. Der har været nogle svære betingelser blandt andet på grund af den voldsomme regn, der var den aften. Gerningsstedet har ikke givet os den hjælp, som vi havde håbet på, siger Ole Nielsen om det omfattende arbejde, som politiet fortsat håber vil knække sagen.

Ifølge politiet skete overfaldet på Louise Borglit omkring klokken 19.07 på en tværgående sti i Elverparken og kun få meter fra nærliggende bebyggelse.

Drabet i Elverparken: Første gang Louise holdt sin søn i armene var i kisten

Stor og kraftig kniv
Selv om over 60 knive omhyggeligt er blevet gennemgået af politiet, er gerningsvåbnet aldrig blevet fundet.

- Vi har kigget på utroligt mange knive. Så sent som i dag har vi kigget på en, som er blevet indleveret under fritlejde-aktionen. For også der kigger vi selvfølgelig på, hvad der kommer ind, men det har desværre ikke givet noget, siger Ole Nielsen.

- Når vi sammenligner de skader, som Louise har, med hvilket våben der er brugt, så tror vi, at det er en forholdsvis stor og kraftig kniv, der er brugt.

Det ved vi om mordet på gravide Louise

- Vi er klar over, at en lille kniv også kan gøre stor skade, men der er ting, som indikerer, at der er tale om en kniv af en vis størrelse, siger efterforskeren, der stadig opfordrer folk til at henvende sig til politiet, hvis de har oplysninger om gerningsvåbnet.

- Det kan være, at man pludselig har lagt mærke til, at der i november manglede en kniv i køkkenskuffen. Vi vil hellere undersøge 50 knive for mange, hvis det leder os til den rigtige, siger Ole Nielsen.

Vestegnens Politi opstillede kort efter drabet en midlertidig lokal politistation, som indhentede flere tip fra borgere i området, men også her står efterforskningen nu stille.

- Vi modtager ikke henvendelser mere og har faktisk ikke gjort det i et godt stykke tid. Derfor er vi nu i gang med at lukke de huller, som der eventuelt måtte være, siger efterforskeren og uddyber:

- Vi gennemgår slavisk, de ting vi har, endnu engang, for at se om der er noget, vi har overset, og om nogen skal genafhøres.

Kan have skadet sig selv
Efterforskeren oplyser at politiet i forbindelse med efterforskningen har modtaget 300 henvendelser om mistænkelige personer. Af dem er en række blevet undersøgt nærmere.

Efter brutalt mord på Louise: Her er søsters stærke appel

Derudover indgår der i efterforskningen teledata fra området, som tæller flere 100.000 elementer.

- Vi har dannet os et ret præcist billede af, hvem der har været omkring parken tæt på gerningstidspunktet, siger Ole Nielsen.

Overfaldet på Louise Borglit var ifølge politiet så voldsomt, at gerningsmanden kan have skadet sig selv under blodrusen.

- Han kan have fået skader et hvilket som helst sted på kroppen, f.eks. låret eller hænderne, siger efterforskeren, der ikke kan komme med et bud på, hvorfor Louise Borglit blev slået ihjel. I forsøget på at finde svaret har politiet blandt andet vendt hver en sten i den vordende mors bagland. 

58989848.jpg 

Men intet tyder på, at nogen ville den unge kvinde til livs. Kort før drabet var hun flyttet ind i kælderen hos sin søster og søsterens mand til fordel for et liv i Københavns Nordvestkvarter.

I villaen i Herlev glædede hun sig til at blive mor til sin ufødte dreng, som hun havde døbt lille P.

Virker uplanlagt
- Vi har ikke kunnet klarlægge et motiv, og drabet forekommer på mange måder uplanlagt. Det er også sket et besynderligt sted, der er meget offentligt, siger efterforsker Ole Nielsen, mens han lister en række teorier op, som politiet har undersøgt igen og igen.

- Kunne gerningsmanden vide, at Louise skulle ud og lufte hunden den aften? Nej, det kunne han ikke, for det kunne lige så godt have været en af de andre i familien, der gjorde det.

- Louise går i en anden mands regntøj den aften og vores umiddelbare opfattelse er, at man ikke har kunnet se, at det var hende. Var det så den forkerte, der blev slået ihjel? Det har vi også undersøgt, siger efterforskeren og fortsætter:

- Eller er det her bare et fuldstændig umotiveret drab - en syg mands værk? Vi ved det ikke, siger Ole Nielsen, der ikke vil lægge sig fast på en teori.

Efter otte måneder på fri fod svinder håbet om at finde Louises drabsmand, derfor opfodrer efterforskeren nu endnu engang borgere til at kontakte politiet, hvis de har oplysninger i sagen.

- Den her sag fylder enormt meget. Vi vil rigtigt gerne løse den. Er der nogen, som sidder inde med den mindste information, eller hvis man har en fornemmelse om, hvem det kunne være, så vil vi rigtigt gerne snakke med dem, siger Ole Nielsen.

- Det er ikke rart for nogen, det her. Slet ikke Louises familie og heller ikke for borgerne i Herlev.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.