Jaloux 20-årig risikerer fængsel: Forbød 16-årig kæreste at vaske hår og børste tænder

Tobias Coggin er blevet dømt for at have kontrolleret sin teenagekæreste blandt andet ved at forbyde hende at have mandlige venner

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Følg Krimi

En 16-årig pige måtte hverken børste tænder, vaske hår eller have mandlige venner for sin ældre kæreste Tobias Coggin, der i dag er 20 år.

Det er kommet frem i retten i britiske Hull, skriver blandt andre Mirror og Hull Daily Mail.

Offerets mor har fortalt, at hun ikke havde været klar over, hvor styret hendes datter havde været af Tobias Coggin, før den dag det endelig lykkedes hende at forlade ham.

Måtte ikke have rent tøj på
Blandt andet er det kommet frem, hvordan teenagepigen, der på daværende tidspunkt var high school-elev, blev forhindret i at gå i bad og i at børste tænder. Det eneste tidspunkt, hun måtte bade, var, når han sad på toilettet ved siden af og holdt øje med hende. Hvis han gik, før hun nåede at vaske hår, skulle hun også gå ud, fordi ’hvis hun havde fedtet hår, var der i det mindste ingen på skolen, der ville blive vilde med hende’.

Pigen måtte desuden heller ikke have rent tøj på, og når hun fortalte ham, at det altså fik hende til at føle sig beskidt, sagde han, at 'han var ligeglad, for hun var sammen med ham og havde ikke brug for andre'.

Startede på McDonalds
Ifølge anklager Charlotte Baines, startede ofrets og Tobias Coggins forhold med, at han samlede hende op og tog hende med på McDonald’s. Kun få uger senere kaldte de sig kærester, og i starten virkede alt normalt. Men inden længe begyndte teenagepigen at bemærke visse 'ændringer'.

20-årige Tobias Coggin har fortalt i retten, at han skammer sig over den måde, han behandlede sin ekskæreste på, da han var mellem 17 og 18 år, og forklarer, at han er en anden person den dag i dag.
20-årige Tobias Coggin har fortalt i retten, at han skammer sig over den måde, han behandlede sin ekskæreste på, da han var mellem 17 og 18 år, og forklarer, at han er en anden person den dag i dag.
 

I løbet af forholdet tog pigen ifølge Charlotte Baines på i vægt, fordi han insisterede på, at hun spiste fast food.

Da offeret blev færdig med skolen, og fortalte Tobias Coggin, at hun ville på college, truede han hende angiveligt med selv at søge ind på samme skole.

Anklageren beskriver også, at han stort set hver dag kørte hende hjem og tvang hende til at tale på FaceTime, indtil hun faldt i søvn. Gjorde hun det ikke, blev hun beskyldt for at være utro. Og da hun i sidste omgang gjorde det forbi mellem dem, sprayede han smøreolie i sin mund for at få hende til at blive – 'men hun havde modet til at gå derfra', lyder det.

Kursus i parforhold
Tobias Coggin fik en betinget dom, blandt andet fordi han selv har erklæret sig skyldig, men dommer David Tremberg kaldte hans adfærd over for offeret 'afskyelig', og gjorde det klart, at hvis den 20-årige nogensinde gør det igen, havner han bag tremmer.

- Hvis jeg var i dine sko, ville jeg betragte dagens dom som din første og sidste chance, for hvis det, der skete med klageren, bliver til en del af et mønster, virker det uundgåeligt, at det næste skridt for dig er fængsel, sagde David Tremberg i forbindelse med dommen.

Tobias Coggins erklærede sig skyldig i to forhold af tvangslignende og kontrollerende adfærd, og fik også to års polititilhold over for ekskæresten – det unavngivne offer. Han skal desuden i 30 dages rehabilitering ligesom han er blevet beordret at deltage i et kursus i parforhold.

Det førte også til en dom i England, da ambulancereddere fandt en udsultet teenager på 38 kilo ligge død på en uhumsk madras. I retten lød det, at moren var lettet, 'fordi hun fik en fridag'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale