Annonce:
Annonce:

Japans tidligere premierminister Shinzo Abe skudt under tale

Shinzo Abe er blevet skudt under en tale i byen Nara. Han er bragt til hospitalet i ukendt tilstand

Abes tilstand er på nuværende tidspunkt ukendt.

Abes tilstand er på nuværende tidspunkt ukendt.
Annonce:
Følg Krimi

Japans tidligere premierminister Shinzo Abe er fredag blevet skudt under en tale i den vestjapanske by Nara.

Shinzo Abe blev skudt omkring klokken 11.30 lokal tid.

Hans tilstand er ukendt.

Det oplyser den japanske regerings ledende talsmand, Hirokazu Matsuno, på et pressemøde tidligt fredag morgen dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- En mand, der formodes at stå bag skyderiet, er i politiets varetægt. Den tidligere premierministers tilstand er ukendt.

- Uanset årsagen kan sådan en barbarisk handling aldrig tolereres, og vi fordømmer den kraftigt, siger talsmanden til pressebriefingen, der foregår på Japans premierminister Fumio Kishidas kontor.

Shinzo Abe er bragt til hospitalet.

Artiklen fortsætter under videoen...

Japans tidligere premierminister Shinzo Abe blev fredag skudt under en tale i den vestjapanske by Nara. Denne dramatiske videooptagelse, som det japanske public service-medie NHK er kommet i besiddelse af, viser den dramatiske episode, hvor Abe bliver skudt og den formodede gerningsmand pågribes. I slutningen af videoen ser man desuden noget der ligner en form for hjemmelavet våben. ADVARSEL: Voldsomme billeder.

Denne dramatiske videooptagelse, som det japanske public service-medie NHK er kommet i besiddelse af, viser den dramatiske episode, hvor Abe bliver skudt og den formodede gerningsmand pågribes. I slutningen af videoen ser man desuden noget der ligner en form for hjemmelavet våben. ADVARSEL: Voldsomme billeder.

Annonce:

Forskellige meldinger
Kilder i politiet siger til det japanske medie NHK, at Abe var ved bevidsthed, da han blev bragt til hospitalet, mens lokale medier ifølge nyhedsbureauet AFP skriver, at han ikke viste livstegn.

Også det lokale brandvæsen i Nara oplyser til det japanske medie NHK, at han ikke viste livstegn.

67-årige Abe kollapsede under talen og blødte fra halsen, fortæller en kilde fra hans parti, Det Liberale Demokratiske Parti (LDP), til det japanske nyhedsbureau Jiji.

NHK skriver ifølge CNN, at det tyder på, at han er blevet skudt bagfra med en form for hjemmelavet våben.

Kunne høre to brag
En 42-årig mand er blevet anholdt for drabsforsøg på den tidligere premierminister, og våbnet, der menes at være blevet brugt til angrebet, er også fundet.

En journalist fra NHK fortæller ifølge Reuters, at man kunne høre to brag, der lød som skud, efter hinanden under den tidligere premierministers tale.

Ifølge NHK førte Abe kampagne for en kandidat fra LDP i Nara, da han blev skudt.

Annonce:

Shinzo Abe var premierminister i Japan i et år i 2006 og igen fra 2012 til 2020. Han er Japans længst siddende premierminister.

Selvom han ikke længere er premierminister, er han stadig en dominerede figur i det regeringsbærende parti.

Søndag er der valg til det japanske overhus. Japans indenrigsministerium oplyser fredag, at der ikke er planer om at udskyde valget som følge af dagens hændelser.

Dog har premierministeren valgt at afbryde sin valgkamp. Han er nu på vej til Tokyo.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: