Jeanet fortalte om seksuelt misbrug: Ingen greb ind

I gennem flere år og i hundredvis af breve – primært til sin læge – fortæller Jeanet Pedersen om vold og seksuelle overgreb. Alligevel griber ingen ind og stopper det

Ved du noget? Tip os på mail :1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

Skrækkelige og udpenslede beskrivelser af systematiske voldtægter, talrige ydmygelser, voldelige afstraffelser og udlevelsen af voksne mænds seksuelle fantasier om et lille barn fylder siderne i hundredvis af breve, som Jeanet Pedersen, fra hun var tretten år og frem, har skrevet. Langt de fleste af brevene er skrevet til hendes praktiserende læge Sonja Henriksen.

– Jeg skrev dem til hende, fordi jeg havde et håb og en tro på, at hun kunne hjælpe mig. Hun var den første, jeg sagde det direkte til, fortæller Jeanet Pedersen, der i dag er 27 år gammel.

Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. (Foto: Linda Johansen) Krimi Jeanets mareridt: Jeg blev lejet ud som sexslave

– Andre fik ikke noget at vide, eller de fik små hentydninger fra mig. Jeg har på forskellige måder prøvet at sige det indirekte til rigtig mange.

Blandt andet fortæller hun allerede som meget lille pige sin mor, at ’det ofte føles som om, hun har en kold jernklump oppe i numsen’. Ifølge Jeanet reagerer moderen ved at smide papirlapperne ud med ordene: ’Det der gør du aldrig igen’.

– Så jeg har jo følt, at jeg ikke kunne regne med, at min mor var der for mig. Derfor, tror jeg, at jeg brugte især min læge rigtig meget, lyder det fra Jeanet.

Uddrag fra brevene

’Det skete igen. Vi havde samleje. Hårdt og brutalt samleje, for det sagde han, at det kunne jeg godt lide. Jeg kan lugte den grimme stank af sæd og sved mixet’.

’De solgte/lejede mig ud til gamle, ækle mænd, der havde de klammeste perverse lyster’.

’Jeg blev vendt om, så jeg lå på maven, og så blev der stukket en penis op i mig’.

’De må gøre lige, hvad de vil med mig, og siger jeg i mod, bliver jeg slået. En af dem stikker sin klamme penis ind i endetarmen på mig’.

’Jeg bliver misbrugt konstant, Sonja. Få mig ud af misbruget’.

Fortæller det direkte

Men selv om Sonja Henriksen noterer i Jeanets patientjournal, at hun modtager brevene, og på trods af at Jeanet fortæller hende direkte, at hun er udsat for seksuelle overgreb, gør lægen intet.

– Det kommer bag på mig. Jeg troede egentlig, at hun havde brugt mine beskrivelser til at lave underretninger til kommunen, siger Jeanet Pedersen i dokumentarudsendelsen Jagten, der sendes på TV3 klokken 21.00 i aften, og fortsætter:

– Men så giver det mere mening, at der aldrig blev gjort noget som helst (fra kommunens eller politiets side, red.) for at få mig ud af misbruget.

Du kan se her i videoen, hvordan systemet, der skal gribe ind overfor seksuelt misbrug, burde fungere, og hvor kæden hopper af i Jeanets tilfælde:

Afskrevet som fantasifuld

Ud over sin tidligere læge, Sonja Henriksen, har Jeanet forsøgt at råbe om hjælp til sine skolelærere, der tilsyneladende ikke har troet på deres elev, som de i dokumenter, som redaktionen bag dokumentaren Jagten har fået indsigt i, beskriver som ’fantasifuld’, ’kontaktsøgende’ og ’opmærksomhedskrævende’. I hvert fald har de heller ikke reageret på Jeanets tydelige mistrivsel og underrettet myndighederne.

– Det gør mig meget ked af det. Hvis der var lavet underretninger, var der måske blevet grebet ind. Måske var jeg sluppet ud af helvedet lidt før. Det gør ondt at tænke på, fortæller Jeanet Pedersen.

Jeanets læge, Sonja Henriksen, ønsker ikke at stille op til interview, men fastholder overfor Ekstra Bladet og TV3, at hun har underrettet kommunen. Men det afviser kommunen blankt.

Jeanets historie

Over to udsendelser fortæller Ekstra Bladet og TV3 historien om Jeanet Pedersen.

Hele første del af Jeanets historie blev sendt onsdag 25. maj på TV3 under titlen ’Jagten – Mit liv som sexslave’. Her afslørede vi, hvordan Jeanet gang på gang er blevet svigtet af myndighederne, når hun har forsøgt at råbe om hjælp til at komme væk fra det angivelige sexmisbrug.

Andet afsnit ’Jagten – Det forsvundne spædbarn’ sendes 1. juni klokken 21.00 på TV3. Det handler om, at Jeanet Pedersen i sine teenageår føder et barn – men det barn er væk, muligvis dræbt. Vi afdækker vi, hvordan politiet henlægger sagen om drabet på et spædbarn – og stiller spørgsmålstegn ved, om vi som samfund kan acceptere, at en forsvunden baby bare kan få lov at forsvinde uden at nogen stilles til ansvar.

Flere mænd har været sigtet i sagerne om seksuelle overgreb mod Jeanet Pedersen og drabet på hendes spædbarn. To mænd sad varetægtsfængslet, men ingen blev nogensinde tiltalt eller dømt i sagerne.

Ved du noget? Tip os på mail :1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

1 af 2 Jeanet Pedersen, 27 år, fortæller om en grufuld barndom med sexmisbrug, vold og tortur. Men ingen gør noget (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Her forsøger Ekstra Bladet og TV3 at få en kommentar fra Jeanets læge Sonja Henriksen (foto EB Dokumentar)