Jeffrey Epsteins ofre får 767 millioner kroner i kompensation

En fond oprettet for rigmandens ofre har udbetalt kæmpe millionbeløb til 138 ud af cirka 225 ansøgere

Jeffrey Epsteins ofre får 767 millioner kroner i kompensation

Epstein-sagen bliver også sat under lup i dokumentaren 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich', som du kan se traileren til her. Video: Netflix

En fond oprettet til at kompensere ofre, der blev udnyttet seksuelt af rigmanden Jeffrey Epstein, har udbetalt over 121 millioner dollar til cirka 138 personer.

Det oplyser bestyreren af fonden mandag.

Beløbet svarer til omkring 767 millioner kroner. I alt 225 ansøgere havde søgt om erstatning fra fonden med navnet Epstein Victims' Compensation Fund.

Det er over dobbelt så mange som de 100, man forventede, da fonden blev oprettet i 2020.

De personer, der afviste den tilbudte kompensation eller som fik deres ansøgninger afvist, har stadig mulighed for at forfølge andre erstatningskrav mod Jeffrey Epstein.

Jordana Feldman, der bestyrer fonden, siger i en udtalelse, at de skadelidte 'har haft muligheden for at blive hørt i et sikkert miljø, hvor de har delt intime, personlige og rystende beretninger om, hvad de har gennemgået'.

Nyheden om kompensationsaftalen er blevet delt dagen før toårsdagen for Epsteins død den 10. august 2019.

66-årige Jeffrey Epstein tog sit eget liv i et fængsel i New York City. Det skete, bare to dage efter at han havde underskrevet sit testamente.

Epstein ventede dengang på at blive stillet for en dommer for beskyldninger om ulovlig menneskehandel og seksuelle overgreb mod mindreårige.

Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

Daniel Weiner, der er advokat for bestyrerne af Jeffrey Epsteins dødsbo, siger, at de er 'meget tilfredse' med udbetalingen til Epsteins ofre.

Han tilføjer, at der stadig mangler at blive betalt 1,2 milliarder kroner af Epsteins formue til kreditorer, til parter i andre retssager mod dødsboet og til at dække andre udgifter.

Jeffrey Epsteins tidligere kæreste og langvarige samarbejdspartner Ghislaine Maxwell er blevet varetægtsfængslet i New York i forbindelse med sagen.

Hun er anklaget for at skulle have hjulpet Epstein med at rekruttere og misbruge unge piger seksuelt. Maxwell nægter sig skyldig.

Retssagen mod hende ventes at begynde i november.