Jeg skal aldrig bo ved en vej igen

HUS-FOBI: To dage efter, at hans hus blev torpederet af lastbil og personbil, er Niels Christensen stadig for chokeret til at tænke på sin fremtid

Østjyllands Politi har endnu ikke fuld klarhed over alle detaljerne i den ulykke, som involverede tre køretøjer og kulminerede med lastbilen i Niels Christensens soveværelse (Video: René Schütze)

Danmarks heldigste mand er 50 år, hedder Niels Christensen og bor midlertidigt på et motel i Sønder Borup syd for Randers.

Som sådan føler den førtidspensionerede kronjyde sig, efter at han ved et lykketræf stod tidligere op end normalt og kørte på indkøb i Rema 1000 i Randers tirsdag morgen ved otte-tiden.

Godt to døgn efter, at en lastbil - en såkaldt unimog med traktortykke dæk, som blandt andet bruges til geotekniske undersøgelser - og en personbil torpederede den sydvendte side af Niels Christensens ny-renoverede hus på Hadstenvej syv kilometer sydvest for Randers, fylder chokket stadig så meget i ham, at han med egne ord 'nærmest kun kan tænke tilbage på ulykken og så måske en time eller to frem'.

- Jeg har måttet sande de seneste dage, at sådan en oplevelse ikke er noget, man lige ryster af sig. Derfor har jeg heller ikke haft det mindste overskud til at tænke seriøst på, hvordan min fremtid skal forme sig, siger Niels Christensen til Ekstra Bladet.

Østjyllands Politi har endnu ikke fuld klarhed over alle detaljerne i den ulykke, som involverede tre køretøjer og kulminerede med lastbilen i Niels Christensens soveværelse. Det forlyder, at en varebil fra transportfirmaet GLS ikke overholdt sin vigepligt og tvang lastbilen og personbilen til at undvige, hvorefter de to sidstnævnte kurede henover et autoværn og ned i Niels Christensens forhave og hus.

Ubeboeligt

De tre førere af ulykkes-køretøjerne slap alle med chok og mindre knubs, og der forestår nu en fase, hvor skaderne på Niels Christensens ramponerede hus skal gøres op. Niels Christensen har allerede fået at vide, at han umuligt kan flytte ind i sit hus igen - dertil er skaderne for omfattende.

- Hvis jeg alligevel kunne, ville jeg ikke flytte tilbage til det hus. Jeg skal i det hele taget aldrig igen bo ved en vej, som det var tilfældet på Hadstenvej, lyder det med bestemthed i stemmen fra manden, hvis 24-årige datter var lettet og lykkelig over at kunne omfavne sin far tirsdag aften få timer efter ulykken.

Medarbejdere fra Beredskab og Sikkerhed i Randers har både ind- og udvendigt opstillet træstivere, som understøtter og forhindrer Niels Christensens hus i at brase sammen. Det var det ellers godt i gang med tirsdag formiddag, da Ekstra Bladet talte med en på én gang chokeret og lettet Niels Christensen, mens lastbilen og personbilen blev bugseret væk.

Håber på mindst en million

Træstiverne betyder samtidig, at Niels Christensen har fået adgang til de møbler og indbo, som ikke er ødelagt.

- Mit chok blev ikke mindre, da jeg stod inde i huset. Da gik det endnu mere op for mig, hvor galt det kunne være gået, og hvor ufatteligt heldig jeg har været, siger Niels Christensen, der siden han købte huset i 2013 for 350.000 kroner har brugt i omegnen af en halv million kroner på at renovere det.

Hvorvidt han får alle disse penge igen, ved han formentlig først et godt stykke ude i fremtiden, men han er ikke bleg for at sige, at han forventer en erstatning på mindst en million kroner.

- Penge bliver på en måde lidt ligegyldige, når man oplever noget som det her. Men jeg er ikke dummere, end at jeg godt er klar over, at det får afgørende betydning for min fremtid, hvordan jeg tilgodeses økonomisk, siger Niels Christensen.

Kørte i Rema 1000 få minutter inden hans hus blev smadret