'Jeg vågnede af at bygningen rystede'

31-årige Sofie blev natten til torsdag vækket af voldsomme lyde fra brand på havnen på Fredericia

'Jeg vågnede af at bygningen rystede'

Her kan du se branden, som den så ud omkring midnat. (Video: Carina Spangsbjerg)

Har du oplevet branden tæt på eller har du billeder eller video fra stedet? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Natten igennem har en voldsom brand hærget på havnen i Fredericia, og brandvæsnet har i samarbejde med Beredskabsstyrelsen og politiet kæmpet en desperat kamp for at få branden under kontrol - foreløbig uden held.

Branden opstod onsdag aften omkring klokken 21.20, og efterfølgende har branden taget kraftigt til i intensitet.

Oliebrand lukker togtrafikken ned

Hundredevis af borgere er blevet evakueret, mens adskillige andre ikke har kunnet undgå at lægge mærke til den voldsomme brand.

Blåt i hele soveværelset
En af dem er 31-årige Sofie Kawa. Hun bor sammen med sin treårige søn cirka 700 meter fra det sted på havnen, hvor branden fortsat er i gang med høj intensitet, og hun bemærkede branden allerede onsdag aften.

- Jeg vågnede første gang omkring 23.30 ved at sirenerne lød. Og der tænkte jeg straks 'hvad sker der', for der var bare blåt i hele mit soveværelse fra udrykningskøretøjer, siger hun til Ekstra Bladet.

Voldsom brand lukker havn: Fare for eksplosion

Hun kiggede derefter ud af vinduet og kunne se, at gaden var fyldt med brandbiler, mens hun kunne se, at der var en brand ude i horisonten.

Kunne høre kæmpe brag
På det tidspunkt var branden dog ikke så voldsom, og hun kunne derfor lægge sig til at sove igen. Det var dog ikke det sidste, hun så til branden.

- Jeg vågnede senere ved, at det rystede i bygningen, og man kunne høre kæmpe brag derovrefra. Jeg har et soveværelser med store panoramavinduer, så jeg var meget nervøs for, om de ville sprænge hvornår det kunne være, siger hun.

Sofie tog dette billede klokken 03.08 natten til torsdag ud af soveværelsesvinduet. (Foto: Sofie Kawa)
Sofie tog dette billede klokken 03.08 natten til torsdag ud af soveværelsesvinduet. (Foto: Sofie Kawa)
 

Hun fortæller, at det efterfølgende ikke var specielt sjovt at sove i nærheden af branden, selvom der ikke blev ved med at være støj.

- Det var ikke særlig behageligt at blive vækket på den måde og kunne se det lys fra branden og udrykningskøretøjerne.

Alle beboere, der bor tæt på branden, er blevet evakueret, og Sofie bor lige på grænsen i forhold til at skulle evakueres, og hendes bekendte på den anden side af vejen blev ligesom 250 andre evakueret af brandvæsnet.

- Det er da lidt utrygt at bo lidt tæt på, så jeg tænker meget over den fare der er ved branden, siger hun til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet er der endnu ingen tidshorisont for slukningen af branden, og den ventes tidligst at være under kontrol torsdag eftermiddag. Der er fortsat forbud mod at nærme sig stedet, fordi der er fare for, at det kan eksplodere, oplyser de i en pressemeddelelse.

Den voldsomme brand har blandt andet haft betydning for den kollektive trafik, og derfor har DSB indsat togbusser, der kan køre fra Fredericia mod Middelfart og Kolding.