Jenni fandt sin stjålne cykel på Facebook - nu fortæller hun om sin dramatiske hævn

30-årige Jenni fortæller om den dramatiske hævntogt, hvor hun stjal sin egen cykel tilbage fra cykeltyven

Her ses Jenni med sin cykel. Foto: Privat/Jenni K. Morton-Humphreys
Her ses Jenni med sin cykel. Foto: Privat/Jenni K. Morton-Humphreys
Følg Krimi

30-årige Jenni Morton-Humphrey fra britiske Bristol kan prale med, at hun er bedre til at stjæle sin egen cykel, end den tyv, der i første omgang snuppede den.

Da den engelske kvinde opdagede, at hendes højt værdsatte lyseblå racercykel var blevet stjålet af tyve, der havde skåret sig gennem kæden, lagde hun et billede af den op i en cykel-gruppe på Facebook, i håb om, at nogen havde set den et sted. Det skriver blandt andre Bristol Post.

Min søster vil se din cykel
Efter at have set Jenni Morton-Humphreys opslag, gav en anden af gruppens medlemmer sig til at lede efter cyklen på internettet, og hans mistanke blev bekræftet, da han inden længe spottede den på en salgsside på Facebook.

Sammen lagde de to cykel-entusiaster en snedig, udførlig og ret vovet plan for, hvordan de skulle rekvirere cyklen tilbage.

Manden, som Bristol Post kun omtaler som ’Chris’, kontaktede manden bag salgsannoncen for at sige, at hans søster – Jenni – var interesseret i at komme og se nærmere på cyklen.

Sælgeren, som kaldte sig ’Bebop’ i annoncen, svarede med en tid og et sted, hvor Jenni kunne mødes med hans ven, som ville komme med cyklen.

Politiet ville ikke deltage
De informationer ringede Jenni Morton-Humphrey til politiet og gengav. Hos ordensmagten lød svaret, at de gerne ville efterforske yderligere i sagen om den stjålne racercykel, men de ville ikke deltage i det planlagte kup, som de kaldte farligt og som de forsøgte at tale hende fra at gennemføre.

Men den stædige 30-årige cyklist nægtede at give op, og tog alligevel af sted for at gense cyklen sammen med sin ven Matt.

Vennen gik så langt foran, så tyvens ven ikke kunne se ham sammen med Jenni Morton-Humphrey. Da manden kom med cyklen, blev hun helt sikker på, at det var hendes. Og så blev planen sat i værk.

- Jeg lod som om, jeg var interesseret, og stillede fjollede spørgsmål om cyklen. Jeg sagde, at sadlen sad for højt, og spurgte, om jeg måtte hoppe op og prøvekøre den, fortæller den 30-årige brite.

'Hold mine ting'
Jenni Morton-Humphrey havde sørget for ikke at have andet på sig end en pakke cigaretter og et sæt nøgler, så da hun hoppede op på cyklen og sagde ’hold mine ting’, fik det manden til at slippe cyklen.

- Jeg kørte lidt på cyklen, og så, da jeg var et par meter væk, gav jeg den bare gas. Jeg trådte i pedalerne så hurtigt, jeg kunne, siger hun.

Tilbage stod cykeltyvens ven og kunne se den 30-årige kvinde forsvinde ud af syne for fulde pedaler. Tæt på ham stod hendes ven Matt, og lod som om, han tog del i hans undren. Da manden kiggede på de ting, Jenni Morton-Humphrey havde overdraget til ham, kunne han se, at cigaretpakken ikke indeholdt andet end en defekt lighter. Nøglerne, som ironisk nok var til den kæde, der var blevet brudt op, da Jenni Morton-Humphreys cykel blev stjålet, kunne han selvfølgelig ikke bruge til noget.

 

Fikset forlygte
Kort efter skrev ’Bebop’ en besked til ’Chris’ – manden, som i første omgang havde arrangeret mødet efter at have set Jenni Morton-Humphreys efterlysning.

Han beklagede sig over, at ’søsteren’ vist havde stjålet cyklen, og bad om at få penge for den.

’Hun har nok taget den direkte hjem. Jeg er dog ikke overrasket, for det er hendes cykel, der blev stjålet i går’, skrev manden til tyven.

Den gode slutning fik endda en ekstra lille positiv krølle, da Jenni Morton-Humphrey ved sin hjemkomst opdagede, at raceren var blevet fikset hist og pist henover natten.

- De havde endda fikset forlygten, siger hun til Bristol Post.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+